FANtv-nl-logo-mobile

Palma de Mallorca: De perfecte Spaanse mix

Mallorca is een ideale bestemming om in een paar dagen tijd te genieten van de mix van een mediterraan klimaat met een snufje cultuur en natuur.

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en ligt in de Middellandse zee. Palma de Mallorca is de hoofdstad van dit eiland. Deze stad is zeker het bezoeken waard, al was het alleen al om het historische en pittoreske centrum. Hier vind je de kathedraal La Seo en het kasteel Bellver met een panoramisch uitzicht over de stad. Palma de Mallorca biedt alle ingrediënten voor  complete Stedentrips

 

 

Over het algemeen komen de meeste mensen naar Palma de Mallorca om lekker te genieten van het mooie weer en de mooie stranden. Mallorca heeft meer dan 80 stranden en het merendeel van de stranden heeft fijn, goudkleurig zand. De beste stranden van Mallorca zijn aan de noord en noordoost kust. Badia de Palma is een strand waar de meeste toeristen naartoe gaan. De lokale bevolking gaat meestal naar C'an Pere Antoni.

Maar ook al ga je voor de zon en de stranden naar Mallorca, het is zonde om de historische bezienswaardigheden links te laten liggen.

Kathedraal La Seu
Deze Gotische kathedraal lijkt uit de zee te rijzen. Het licht in de kathedraal komt naar binnen door het roosvenster, één van de grootste ter wereld met een doorsnee van 12 meter. Dit venster is van 1236 stukjes glas-in-lood gemaakt. De pilaren zijn omwonden met smeedijzeren kroonluchters die zijn ontworpen door Gaudí. Het altaar is gemaakt van karton en kurk.

Kasteel Bellver
Kasteel Bellver is gebouwd op een heuvel en op de begane grond vind je een museum. Bellver, wat in het Catalaans 'mooi uitzicht' betekent, is een 14e eeuws gotisch kasteel in het zuidwesten van Palma. Het is het enige geheel ronde vesting in Europa. Het kasteel is ontworpen door Pere Salvà in opdracht van koning Jaime II. Het heeft vier ronde torens, één ervan is middels een brug verbonden met het kasteel.

 

 

Haven van Palma de Mallorca
Ook de haven van Palma de Mallorca is Zeker een bezoekje waard. De havens nemen een belangrijke plek in op Mallorca. Je vind er de meest uiteenlopende schepen, van luxe jachten tot kleine plezierboten. In de haven kun je verschillende bootjes huren.

Winkelen
Je kunt goed winkelen in Palma de Mallorca. De Carrer Sant Miguel, een smalle straat tussen Plaza Major en Plaza Conquista, is de belangrijkste winkelstraat van Palma. Grote winkelcentra zijn El Corte Ingles en Porto Pi. In Cooltura vind je mode en de bekende merken.

 

 

Uitgaan
Uitgaan is natuurlijk geen enkel probleem op Mallorca. Palma staat vooral bij de jongeren bekend als prima uitgaansplek. Maar niet alleen voor de jongeren is er wat te beleven. Er zijn vele kroegen en barretjes met leuke terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van de zee, het centrum of gewoon van het lekkere weer.

Eten en drinken
En ook voor lekker eten en drinken zit je in Palma de Mallorca goed. In de vele kleine tapasbarretjes kun je je tegoed doen aan allerlei lekkere kleine hapjes, maar natuurlijk ook aan de lokale Mallorcaanse specialiteiten.

Kijk bij de beste reissites voor goedkope maar goede reizen maar  Mallorca.

Tags: Spanje