FANtv-nl-logo-mobile

Zie het noorderlicht met eigen ogen

Een reis naar Noord Noorwegen in de winter is een bijzondere belevenis. Al is het maar om het eindeloze lichtspel van het magische noorderdlicht in de duisternis.

En neem de spectaculaire natuur van de Artische wereld. In Noord Noorwegen kun je nog één worden met de ongerepte natuur. Bijvoorbeeld tijdens een hondensledetocht.

Reizen in Noord Noorwegen kan ook betekenen dat je in een ijshotel overnacht, of dat je kennis maakt met de Sami, de oorspronkelijke bewoners van het hoge noorden.  

 

Het noorderlicht
Hoewel het noorderlicht in meer landen kan worden waargenomen, is Noord-Noorwegen daarvoor bij uitstek geschikt; hier zijn de omstandigheden optimaal en bovendien is Noord-Noorwegen gemakkelijk bereikbaar. Noren zijn altijd gefascineerd geweest door het noorderlicht; of het nu om oude mythen en sagen gaat of om modern wetenschappelijk onderzoek. Daarom zijn wij geneigd het noorderlicht als een typisch Noors fenomeen te bestempelen.

 

Wil je dit jaar het noorderlicht met eigen ogen zien? Kijk dan bij de beste reissites voor een voordelige reis naar het hoge noorden.

 

Tags: Noorwegen, Scandinavie