FANtv-nl-logo-mobile

Keulen: Een stedentrip dicht bij huis

Keulen is een perfecte stad voor een weekendje winkelen en cultuur snuiven. Moderne winkels, een keur aan romaanse kerken, kerstmarkten, kunst en design en natuurlijk: de bekende dom.

Keulen werd door de Romeinen gesticht als Colonia Agrippina en is een van de oudste steden van Duitsland. De stad speelde een belangrijke rol in de Hanze en heeft sinds 1388 een universiteit.

keulen 1

Keulen staat voor winkelen, wandelen, een vleugje cultuur en lekker eten. De stad ligt lekker dicht bij Nederland. Kortom, uitstekend geschikt voor een kort tripje tussendoor.

Bezienswaardigheden en musea
De beroemde Keulse dom vormt letterlijk en figuurlijk het gezicht van deze vrolijke stad aan de Rijn. De Dom (UNESCO-werelderfgoed) heeft al vele bezoekers getrokken. En dat is niet verwonderlijk, want het uitzicht wat u vanaf de dom heeft, is werkelijk fenomenaal. De Dom kan dan misschien het beeld van de stad bepalen, maar Keulen heeft veel meer bezienswaardigheden zoals de St. Andreas (uit de 10e eeuw) en de St. Pantaleon kerk waarvan de bouw rond 1200 begon.

keulen kerk

De Altstadt is een gezellige, oude stadskern en lijkt 's zomers één groot terras. Natuurlijk proeft u hier het echte Kölsch bier! Leuk om te doen, is om met het kabelbaantje naar de overkant van de Rijn te gaan of een bezoek te brengen aan het chocolade-museum of één van de vele andere musea. Zoals bijvoorbeeld het parfum-museum (Keuken is immers de stad van de Eau de Cologne) of het Römisch-Germanisches Museum veel opgravingen uit de Romeinse tijd. Tot de belangrijkste werken behoren het Dionysius-mozaïek en het verscheidene verdiepingen hoge grafmonument voor Poblicius. Het EL-DE-Haus is een voormalig hoofdkwartier van de Gestapo waar zich vele gruwelen voltrokken hebben. Nu is het een museum dat herinnert aan de zwartste bladzijden van de Tweede Wereldoorlog.

elde haus keulen

Uitgaan
Keulen is gevuld met kroegjes, restaurants, biertuinen en clubs. Door de week en in het weekend wordt er in de binnenstad (der Altstadt) altijd wel een soort minicarnaval gevierd. Het hart van het uitgaansleven ligt op en rond de Alter Markt. Verder is het verdeeld in vier verschillende wijken: Aan de oever van de Rijn ligt Rheinvorstadt, met veel restaurants en cafés. Rond de Offenbach Platz worden de meeste opera- en theatervoorstellingen gegeven. Veel bioscopen, nachtclubs en discotheken liggen rond de Hohenzellernring. Het studentenleven speelt zich grotendeels af rond de Zulpicher Strasse in het westen van de stad, daar zijn ook de discotheken.

keulen stedentrip

Winkelen
In Keulen zijn er vele mogelijkheden om uw geld uit te geven, er zijn vele grote warenhuizen maar uiteraard ook leuke, kleine winkeltjes met bijzondere spullen.

Keulen is een prima stad om te winkelen. Er zijn veel excentrieke boetiekjes, designerwinkels en trendy tweedehandswinkeltjes. De beste plek is de Hohe Strasse, net ten zuiden van de Dom. De Innenstadt is zo'n tien Kalverstraten aaneen geplakt, dit gedeelte is alleen toegankelijk voor voetgangers en loopt van In der Höhe en Schildergasse, tot aan de Neumarkt. Kortom mogelijkheden in overvloed!

Alle informatie voor een stedentrip naar Keulen vind je bij de Stedentrips.

Tags: stedentrips, Duitsland