FANtv-nl-logo-mobile

Portugal

Portugal wint steeds meer aan populariteit als vakantieland, dankzij het milde klimaat, de historische monumenten en de gastvrijheid van de bevolking.

De grens met Spanje is ruim 1200 kilometer lang. In het noorden bestaat de kust uit steil uit zee oprijzende rotsen en in het zuiden uit kilometerslange zandstranden. Het ideale land om vakantie te vieren!

Klimaat
Portugal heeft een mild klimaat. De lente begint al in februari. April en mei zijn de beste maanden om van de enorme Portugese bloemenpracht te genieten en juni, juli en augustus zijn de warmste maanden. De tegenstelling in temperatuur tussen de kust en het binnenland is groot. De wintertemperatuur aan de kust ligt tussen de 10 en 12 graden en in het binnenland tussen de 4 en 7 graden. De zomertemperatuur aan de kust ligt tussen de 20 en 24 graden en in het noordelijke binnenland 18 graden. In augustus kan de temperatuur zelfs oplopen tot boven de 40 graden. De zomer in Portugal duurt lang, eind september is het nog steeds warm.

Portugese steden

Lissabon 
Lissabon is de hoofdstad van één van de grootste vroeg-koloniale rijken. Het levenstempo werd vroeger bepaald door de traagheid van de weldoorvoede aristocratie en het hof. De stad is bezig om dat oude, versleten imago af te schudden en in te ruilen voor alles wat op vooruitgang wijst. Deze zichtbare tegenstelling tussen oud en nieuw is dan ook de charme van Lissabon.

Porto
Deze havenstad ligt aan de Atlantische kust en is 300 kilometer verwijderd van de hoofdstad Lissabon. Porto is gebouwd aan de rechteroever van de rivier Douro. De Port-wijn heeft zijn naam te danken aan dit plaatsje, waar de meeste wijnhuizen gevestigd zijn.

Ribeira is een oude volkswijk in het centrum van Porto en staat sinds 1996 op de Unesco-lijst van werelderfgoederen. In Ribeira zijn veel historische gebouwen met Romeinse en Arabische invloeden te bezichtigen.

Algarve 
De Algarve ligt in het uiterste zuiden van Portugal. Deze streek heeft de toerist het nodige te bieden: het milde, droge klimaat, lange zandstranden en karakteristieke dorpen. Albufeira is van oorsprong een typisch vissersdorpje dat het bezoeken waard is.

Voor degenen die liever naar een levendige stad gaan, is Portimao dé plek. Hier kun je overdag lui genieten op de mooie zandstranden en 's avonds het bruisende nachtleven in duiken. Natuurlijk mag een bezoek aan het historische Lagos niet ontbreken. Deze plaats was van de 16de tot de 18de eeuw dé hoofdstad van de Algarve en er zijn tal van bezienswaardigheden. De stad heeft een levendige, kosmopolitische atmosfeer en vormt het belangrijkste toeristische centrum in het gebied.

De Algarve staat ook bekend om de vele golfbanen, waar je een balletje kunt slaan. Daarvoor kun je prima terecht in Vilamoura. Hier vind je naast golfbanen ook een casino. De cultuurliefhebbers kunnen ten noordoosten van de jachthaven de Romeinse ruines van Cerro da Vila bezoeken.

LINKS

 
Vergelijkbare artikelen