FANtv-nl-logo-mobile

San Francisco

San Francisco biedt alles voor een geslaagde stadsvakantie. Zee, een heerlijk klimaat, historische bezienswaardigheden, shopping malls en een relaxte sfeer.

San Francisco is gelegen aan een baai aan de Grote Oceaan en heeft een heerlijk klimaat. De stad biedt veel historische bezienswaardigheden evenals moderne architectuur. Door de vele culturen die zich hier gevestigd hebben, heeft de stad zijn karakter gekregen, die ieder jaar vele bezoekers trekt.

San Francisco, ooit hippie hoofdstad, is een smeltkroes van allerlei culturen en heeft één van de grootste Chinatowns ter wereld. De stad heeft zijn tolerante karakter behouden, ademt een ontspannen en relaxte sfeer uit en biedt een keur aan bezienswaardigheden. Denk daarbij aan de wereldberoemde Golden Gate Bridge, de beruchte gevangenis Alcatraz, de 'Painted Ladies', statige huizen, de bochtjes van Lombard Hill Street of maak een ritje per Cable Car.

Gezellige terassen en restaurants vind je in Fisherman's Wharf en de shoppers onder ons vermaken zich rondom Union Square.

Bezienswaardigheden
San Francisco heeft naast een aangenaam klimaat ook tal van bezienswaardigheden te bieden!

San Francisco is een stad met vele gezichten en daardoor ook bezienswaardigheden. Het is op vele heuvels (40) gebouwd en biedt daarom vanuit vele punten van de stad prachtige uitzichten. Zo ook vanuit Twin Peaks, waarschijnlijk de bekendste, waar je een 360 graden uitzicht heeft over de hele 'Bay' area.

Aan Alamo square vind je de Painted Ladies, de Victoriaanse huizen, trapsgewijs gebouwd. De San Francisco Zoo is het grootste dierenpark van Californië en de moeite waard!

Fisherman's Wharf
Fisherman's Wharf is het bekende havengebied van San Francisco. Fisherman's Wharf heeft veel te bieden aan bezienswaardigheden en entertainment, er is oa. een Aquarium, wassenbeeldenmuseum en natuurlijk veel winkels, restaurants en terrasjes.

Bij Pier 39 tref je de bekende zeeleeuwen aan. Van hier uit kun je ook een boottocht maken naar oa. Alcatraz of de Golden Gate Bridge.

Golden Gate Bridge
Adembenemend is dit grote bouwwerk en een fantastisch uitzicht heeft u vanaf het Golden Gate Bridge National recreation Area, dat zich uitstrekt van San Mateo tot Marin County. Na een bouw van 4 jaar is de brug 'die niet gemaakt kon worden' geopend in 1937. Je mag de brug bij een bezoek aan San Francisco niet missen. Aansluitend treft je het Presidio aan, voormalig militair terrein, wat nu een park is.

Alcatraz
Omdat een bezoek aan het gevangeniseiland Alcatraz erg populair is, is het raadzaam vooraf een tour/boottocht te reserveren. Het eiland is na het sluiten van de gevangenis in 1963, uitgeroepen tot National Park waar men met video's en audio-tours in indruk krijgt van het leven in deze gevangenis.

Cable Car
Denkt je aan San Francisco, dan denk je aan de Cable Cars. Voor ongeveer 2 a 3 dollar per persoon kun je al een ritje maken, o.a. van Fisherman's Wharf door het centrum. Een leuke ervaring!

Napa Valley
Napa Valley is een bekend wijngebied gelegen buiten San Francisco, men vindt hier talloze wijngaarden. Het is mogelijk om een tour te doen per Napa Valley Wine Train.

Ook een bezoek waard in dit gebied is Old Faithful, één van de 3 bekendste geisers ter wereld.

Naar San Francisco

Bij de beste reissites vind je interessante aanbiedingen voor een vakantie naar San Francisco

Tags: USA