FANtv-nl-logo-mobile

Miami

Miami is een zonnige stad die bruist van het amusement. Lees hier wat er allemaal in de belangrijkste stad van Florida te beleven is.

Miami is een moderne maar mooie havenstad die bekend om haar diverse culturen en populariteit bij de beroemde sterren. In Miami geniet je van de kilometers lange zandstranden, van het gehele jaar door hoge temperaturen en van de prachtige winkels. Miami bruist van het amusement!

Uit eten moet je gaan in één van de vele  gezellige restaurants is South Beach. Wanneer de zon ondergaat, gaat het nachtleven beginnen in Miami en wordt er de hele nacht gedanst in South Beach. De discotheken en barretjes lopen vol en de mensen feesten tot in de vroege uurtjes. Een ideale plek om uit te gaan is Ocean Drive waar je van club naar club kunt hoppen.

Hoewel je dat wellicht niet vermoedt, zijn in Miami heel wat bezienswaardigheden goed te voet bereikbaar. Behalve lopend kun je gedeelten van de stad ook fietsend in je opnemen, zoals parken en Miami Beach. Op diverse plaatsen zijn daartoe fietsen te huur.  

Little Havana en Coconut Grove
Miami kent verschillende sferen. Vaak chic en mondain, maar Little Havana, de woonplaats van talrijke Cubanen, ademt een exotische sfeer uit. De exotische stad Miami spreekt tot de verbeelding van zowel kunstenaars, vakantiegangers als gepensioneerden.

Coconut Grove was in de jaren 60 en 70 de thuisbasis van schrijvers en kunstenaars. Tegenwoordig is het een chique woonwijk waarin de mondaine kunstwereld goed wordt vertegenwoordigd door de nodige galeries. Tevens vind je hier de grootste jachthaven van de stad: Dinner Key Marina.

Uitgaan
Club Space is één van de beroemdste discotheken van de Verenigde Staten. Het is een disco waar veel Amerikaanse beroemdheden graag voor in het vliegtuig stappen om daar gezien te worden.

Behalve diverse discotheken, theaters en bars, is het ook een aanrader om eens een echte sportwedstrijd bij te wonen. De intensiteit waarmee deze sportwedstrijden beleefd wordt is waanzinnig om te zien.

Het Orange Bowl Stadium is het thuisstadion van het American-football-team Miami Hurricanes. Maar je kunt ook naar het Pro Players Stadium, waar de Miami Dolphins hun thuisbasis hebben, evenals trouwens de baseballers van de Florida Marlins.

 

Winkelen
Mensen die van winkelen houden, komen zeker aan hun trekken in de vele winkels en malls van Miami.

Winkels en warenhuizen zijn er in allerlei omvang: van de kleinste eenmanszaakjes (hole in the wall), boetieks (boutiques) en kleine gespecialiseerde winkels (specialty stores), tot cash-and-carrywinkels (discount stores). De laatste maken meestal deel uit van grote ketens als Neiman Marcus, Gimbels, Macy's, Altman, Sears Roebuck, Penney, Lord and Taylor's, Saks Fifth Avenue, Montgomery Ward en Woolworth.

Verder zijn er talrijke, meestal overdekte winkelcentra (shopping centers en shopping malls) die niet zelden honderd of meer gespecialiseerde winkels en diverse grote warenhuizen omvatten. Deze winkelcentra liggen soms in het centrum van de stad, maar meestal in voorsteden en buitenwijken. Ze hebben enorme parkeerterreinen waar auto's natuurlijk altijd gratis geparkeerd kunnen worden. Het commerciële succes is vaak evenredig aan het aantal beschikbare parkeerplaatsen.

Alle informatie over een vakantie in Miami vind je bij de Stedentrips.

Tags: USA