FANtv-nl-logo-mobile

Reistip: Reizen tijdens het regenseizoen

Verre reizen zijn erg populair. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vakantie buiten Europa door te brengen. Landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië zijn populaire bestemmingen.

Net zoals wij in Europa onze seizoenen kennen, hebben tropische gebieden te maken met een regen- en droogseizoen. De natte tijd wordt moesson genoemd naar het Arabische 'mausim' (seizoen). De bekendste is de regentijd in India en omstreken. Tot begin juni is het noorden van India droog, maar dan wordt het vochtiger en komt de regen. In juni, juli en augustus valt er net zoveel als tijdens een volledig jaar in West-Europese landen.

De regenbuien in deze subtropische gebieden zijn geen buien zoals wij die in Nederland kennen. Het zijn hevige stortbuien die enkele minuten duren, Niet erg zul je denken. Maar vergeet niet dat het vaak tweede- en derdewereldlanden zijn en die hebben geen mooie geasfalteerde wegen zoals in Nederland. Het gevolg is één grote modderboel.

Sommige touroperators organiseren tijdens het regenseizoen geen reizen. Zoek van te voren even uit wanneer het regenseizoen is en hoe heftig de regenbuien zijn. In zuidelijk Afrika, Indonesië en op de Antillen valt de regentijd samen met de Europese winter.

 

Vergelijkbare artikelen