FANtv-nl-logo-mobile

Tax Free: voordelen voor iedereen

Het is aantrekkelijk om tijdens je vakantie souvenirs te kopen. Maar houd er rekening mee dat er beperkingen zijn en dat enkele 'souvenirs' zelfs verboden zijn om mee te nemen. In sommige gevallen moet je aangifte doen bij de Douane en belasting betalen. Hoe zit dat nou eigenlijk met Taxfree winkels van Global Refund? Waar vind je die en hoe krijg je de belasting terug?


EU
Binnen de EU mag je vrij in-en uitvoeren, in de meeste gevallen hoef je geen aangifte te doen bij de Douane. Voor enkele goederen geldt echter wel een maximum hoeveelheid. Neem je meer mee, dan moet je kunnen aantonen dat het voor eigen gebruik is anders betaal je belasting over alles wat boven het maximum zit.
Voor enkele gebieden die wel bij de EU horen, zoals de Canarische eilanden en de Kanaaleilanden, gelden echter dezelfde hoeveelheden als voor landen buiten de EU.


Buiten de EU
Als je naar een land buiten de EU reist en spullen mee terug wilt nemen, gelden er andere hoeveelheden. Voor alle producten waar geen maximum hoeveelheid voor staat, geldt dat je deze goederen tot 175 euro belastingvrij mag invoeren.


Taxfree
Reis je naar een land buiten de EU? Dan mag je artikelen zoals sigaretten, parfum en drank, maar ook camera's en horloges belastingvrij kopen op de luchthaven of veerboot. Met Global Refund kun je nu in ruim 225.000 winkels over de hele wereld belastingvrij shoppen. Deze organisatie zorgt er namelijk voor dat je het belastinggeld dat je over producten betaalt weer terugkrijgt.Hoe werkt Global Refund?
Global Refund geldt in alle winkels waar je het taxfree logo tegenkomt. Je kunt gewoon je inkopen doen en bij de kassa afrekenen. Bij het afrekenen vraag je naar een Global Refund cheque. Bewaar de bonnen en cheque goed, want die zijn uiteindelijk geld waard!Op het moment dat je het vakantieland weer wilt verlaten, toon je de inkopen, de kassabonnen en je paspoort bij de douane. Deze worden eerst gekeurd en uiteindelijk krijg je een stempel op de Global Refund Cheque. De stempel houdt in dat de goederen zijn goedgekeurd voor export.


De goedgekeurde cheque kun je nu bij een cash refund office inleveren of opsturen naar Global Refund. Deze instantie zorgt ervoor dat er een bankcheque naar je thuisadres wordt gestuurd of dat het betaalde belastinggeld op je rekening komt te staan. Ook is het mogelijk om het bedrag contant op te vragen.


Links
Douane
Global Refund

Vergelijkbare artikelen