FANtv-nl-logo-mobile

Diefstal tijdens je vakantie

Eén van de grootste tegenslagen tijdens vakantie kan diefstal van je bezittingen of papieren zijn. Let daarom altijd goed op je spullen, want voorkomen is beter dan genezen.

Als toerist ben je altijd een makkelijk doelwit voor zakkenrollers. Je bent op onbekend terrein en je hebt meestal alleen maar oog voor de omgeving. Vooral als je met veel bagage loopt, hebben zakkenrollers het snel op jou voorzien. Daarnaast zijn de zakkenrollers erg brutaal en hebben veel trucs.

 

Zorg dat je je kostbaarheden op je lichaam draagt of berg deze zoveel mogelijk op in een kluis. Neem ook weinig geld mee en betaal zoveel mogelijk met je pinpas of creditcard. Verlies je creditcard bij het betalen niet uit het oog en let op dat je wel je eigen creditcard terugkrijgt en niet een ander pasje.

Mocht je toch slachtoffer van een diefstal worden dan is het erg handig dat je een kopie van je reisdocumenten bij je hebt. Noteer voordat je weggaat de belangrijke nummers van bijvoorbeeld betaalpasjes, paspoort en autopapieren. Ook is het handig als je alle belangrijke telefoonnummers bij je hebt. Zorg er in ieder geval voor dat iemand Nederland deze gegevens ook heeft. 

Kom je er achter dat je berooft bent, onderneem dan gelijk actie. Neem contact op met je financiële instelling om de creditcard of bankpas te laten blokkeren. Als je mobiele telefoon ook behoort tot het rijtje gestolen voorwerpen, dan is het raadzaam om deze ook zo snel mogelijk te laten blokkeren. Bellen vanuit het buitenland is niet goedkoop! Ben je ook waardevolle spullen kwijt dan moet je ook zo snel aangifte doen bij de lokale politie. Vraag een kopie van het aangifteformulier, want deze heb je nodig voor je verzekering.

Tags: beveiliging