FANtv-nl-logo-mobile

Klimaatvriendelijk op vakantie

Greenbookings is een online reisbureau dat inspringt op de trend om milieuvriendelijk bezig te zijn.


Het milieu is in deze tijd een krachtig marketinginstrument. In "groene" producten gaat veel geld om, en veel bedrijven proberen zichzelf of hun producten met milieuvriendelijke functies en maatregelen te onderscheiden. Misschien niet altijd even oprecht, maar gelukkig profiteert de natuur er alleen maar van.De reiswereld is geen uitzondering. Greenbookings is een online reisbureau dat zich profileert als het eerste internet-reisbureau waar klimaatvriendelijk worden aangeboden. Dat betekent niet dat je met de fiets naar Salou moet en evenmin dat je 's avonds alleen biologische scharrelsla te eten krijgt. Verre van dat, op de website van Greenbookings vind je dezelfde milieuvervuilende vliegreizen als elders. Het verschil zit hem in de compensatie.


Greenbookings belooft van iedere vakantie de milieuschade uit te rekenen en te compenseren. Niet alleen van de vliegreis, maar ook van het verblijf, eventuele autohuur en dergelijke. Deze schade wordt omgerekend naar CO2 uitstoot, en Greenbookings compenseert deze uitstoot via investeringen in duurzame energieopwekking, bosaanplant en technologie voor energiebesparing.


De kosten van deze compensatie worden niet in de prijs aan de klant doorberekend. Zo kun je zonder extra kosten en zonder schuldgevoel op reis. Het afkopen van een slecht geweten was nog nooit zo goedkoop.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl