FANtv-nl-logo-mobile

Met de trein op wintersport

Euro-Express Treincharter (EETC), de exploitant van De Ski-Trein, De Ski-Trein Disco, de Alpen Expres en De Auto Slaap Trein gaat het komend winterseizoen extra materieel inzetten.


Vier treinen
Vanwege de grote drukte tijdens de voorjaarsvakantie, die volgend jaar begint op 19 februari, heeft EETC besloten om op die datum een extra Alpen Expres trein in te zetten op de meest populaire wintersportbestemming: Oostenrijk. Dat betekent dat op die datum maar liefst het passagiers equivalent van ca. 15 Boeings 737 per trein van EETC naar de Alpenlanden vertrekken.


Veel wintersporters blijken toch weer massaal te kiezen voor gemak van de trein en ontlopen daarmee de winterse wegen en lange files naar de wintersportplaatsen. “Ieder jaar neemt de vraag naar wintersporttreinen toe. We hadden al meer treinen op Oostenrijk ingezet. We moeten er nu nog een schepje bovenop doen. Wie wil er nou niet zijn wintersportvakantie beginnen met een relaxte treinreis ver weg van de filestress? Dat is voor veel vakantiegangers het beste begin van hun sneeuwvakantie”, zegt L. de Haas, algemeen manager van EETC. “Wegens de grote vraag, hebben wij besloten om voor het drukste weekend een extra trein in te zetten. We hebben nu voldoende plaats om aan de groeiende vraag naar treinplaatsen te voldoen”.Luxe en privacy
De Alpen Expres treinen zijn de meest comfortabele treinen van de vervoersmaatschappij. Voor mensen die niet van 'basic' houden maar graag met een zekere luxe en privacy op vakantie gaan blijkt deze trein een prima keuze.


Vanzelfsprekend rijden de Alpen Expres en andere wintertreinen van EETC het hele winterseizoen door. Al vanaf 18 december vertrekken de eerste treinen die nu reeds bijna zijn volgeboekt. Ook de treinen op Nieuwjaarsdag zijn zo goed als volgeboekt; er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij.


Voor meer informatie kun je terecht op www.skitrein.nl

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl