FANtv-nl-logo-mobile

Vliegtuigtickets momenteel goedkoop

Veel luchtvaartmaatschappijen zijn aan het stunten met hun prijzen. Het is daarom interessant om nu al voor de zomer te boeken. Het aantal verkochte tickets ligt momenteel dan ook hoog.


Dit wordt ondermeer gesignaleerd door World Ticket Center. Deze grote reissite (25.000 bezoekers per dag) ziet de afgelopen weken een sterke toename in onder andere het aantal verkochte vliegtickets. Deze ligt ruim 20% hoger dan vorig jaar in dezelfde weken van januari.


World Ticket Center zag deze toename vooral tot stand komen tijdens de vakantiebeurs en deze lijn lijkt zich voort te zetten. Niet alleen vliegtickets profiteren van deze boost, maar ook de Camperreizen, Verre Reizen en Wereldtickets laten een zelfde trend zien.Er zijn een paar oorzaken voor deze toename. Vorig jaar zaten wij rond deze tijd in de crisis. Men heeft meer vertrouwen in de economie. Een andere reden is dat vorig jaar in januari de vliegtax er nog was, de prijzen van vliegtickets het afgelopen jaar enorm gedaald zijn en nu nog steeds op een laag punt staan.


Wel is de verwachting dat de ticketprijzen dit jaar in tegenstelling tot in de crisistijd zullen stijgen. "We zien nu al dat de gemiddelde ticketprijs weer aan het toenemen is. Zodra de economie aantrekt, wordt de bezetting van vliegtuigen bij de airlines beter en worden de ticketprijzen ook weer duurder. Daarom boeken veel mensen momenteel slim voor de zomer om voordeliger uit te zijn, aldus Rémi Wouters".


Stunten
Toch zijn airlines in de maand januari aardig aan het stunten met aantrekkelijke actietarieven. Zo heeft KLM de Werelddeal Weken gehad, Transavia.com de Mazzeldagen en zet Martinair haar bestemmingen ook met scherpe tarieven op de kaart. "Maar ook Ryan Air, Icelandair en Aer Lingues zijn aan het stunten. Deze acties zijn meer op de korte termijn vertrekken gericht om daar nog een hoge bezettingsgraad te halen. We zien daarom ook dat de korte termijn vertrekken het erg goed doen.De acties maken het uiterst interessant om deze weken te boeken voor een korte break of de grote vakantie.". Bestemmingen die dit jaar in januari erg in trek zijn, zijn onder andere New York, Bangkok, Orlando, Rome, Jakarta, Malaga, Curacao, Bali, Buenos Aires en Toronto doen het een stuk beter dan vorig jaar. Noord-Amerika is dit jaar voor de Verre Reizen en Camperreizen erg in trek!


Kijk voor de (stunt)prijzen bij World Ticket Center.

Vergelijkbare artikelen