FANtv-nl-logo-mobile

Alleen op vakantie, maar niet alleen

Voor reizigers die liever alleen op vakantie gaan, maar geen trek hebben in zogenaamde singlereizen, heeft Mambo Reizen een nieuw concept bedacht.


Reisorganisatie Mambo, dat de afgelopen jaren singlereizen aanbood, heeft na een uitgebreid onderzoek tot een nieuw concept besloten, waarbij de reizigers nieuwe mensen leren kennen en samen met gelijkgestemde reisgenoten van ongeveer dezelfde leeftijd het avontuur aangaan. Deze 'Let's get Together' reizen zijn geen singlereizen: “Wij doen niet aan speed daten”, zegt Ronald Izendooren van Mambo.


Nederland telt in 2010 2.5 miljoen singles en dat aantal zal de komende jaren verder groeien. Om die reden bieden steeds meer reisorganisaties reizen aan speciaal voor singles. Het stempel 'singlereizen' schrikt echter veel alleengaande reizigers eerder af. De meeste alleengaande reizigers zijn tijdens een vakantie niet op zoek naar een nieuwe relatie. Dat is wat vaak wordt gedacht van singlereizen.Single vs alleengaand
Veel alleengaande reizigers kiezen er bewust voor om alleen op vakantie te gaan. Zij vinden het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten of hebben een andere interesse dan hun familie of vrienden. “De meeste alleengaande reizigers zijn tijdens de vakantie niet op zoek naar een nieuwe liefde, maar vinden het wel leuk om nieuwe mensen te leren kennen”, zegt Ronald Izendooren van Mambo. “In de beleving van de alleengaande reiziger is een singlereis gericht op dating, hoewel dat lang niet altijd het geval is”.


Ronald Izendooren is afgelopen zomer mee geweest met een rondreis door Jamaica met vooral alleengaanden in de groep. “Daar viel mij op dat reizigers bewust niet kiezen voor een singlereis. Niet elke reiziger, die alleen boekt, wil als 'single' bestempeld worden. Ze gaan niet op reis om een nieuwe liefde te ontmoeten, maar ze willen wel graag dat andere reizigers ook alleen boeken”. Daaruit blijkt dat de alleengaande reizigers vooral op zoek zijn naar reizigers die hetzelfde zoeken als zij, namelijk gezelligheid, samen het avontuur aan gaan en nieuwe mensen leren kennen.


Het beeld bestaat dat mensen die voor een singlereis kiezen triest of zielig zouden zijn. Dat bestrijdt Izendooren: “Zelf had ik dat beeld van singlereizigers ook, maar nu ik al een aantal jaar met onze eigen groepen meereis ervaar ik dat het tegengestelde waar is. Er gaan vooral sociale, hippe en gezellige mensen mee en er ontstaan vaak nieuwe vriendschappen tijdens de vakantie. In Jamaica was het supergezellig en we hebben nog steeds contact met elkaar”.


Let's get Together
Bij Mambo boeken veel reizigers altijd al alleen of samen met een vriend/vriendin een vakantie. “We krijgen ontzettend veel vragen over de groepssamenstelling. Reizigers zijn bij het boeken van de vakantie vooral geïnteresseerd in de medereizigers”, stelt Izendooren. Hoewel een groot deel van de Mambo reizigers alleen boekt, waren de singlereizen van Mambo minder populair dan de groepsreizen. “We hebben er ruim een jaar voor uitgetrokken om te onderzoeken hoe wij beter kunnen inspelen op de wensen van de alleengaande reiziger en hebben besloten geen singlereizen meer aan te bieden.


In plaats daarvan lanceren we het nieuwe concept Let's get Together”, licht Izendooren toe. Let's get Together is gericht op alleengaande reizigers, die het leuk vinden om tijdens de reis nieuwe mensen te leren kennen. Stelletjes kunnen niet mee met deze reizen, maar samen met een vriend of vriendin boeken kan wel. De reizen worden aangeboden voor de leeftijdsgroepen 20-35 en 25-39 jaar in zowel Europa als op verre bestemmingen.


“De Let's get Together reizen zijn geen singlereizen, wij doen bijvoorbeeld niet aan speed daten”, zegt Izendooren. “Door de leeftijdscategorieën zorgen we ervoor dat de reizigers in een groep komen met gelijkgestemde reizigers die in dezelfde levensfase zitten. Hierdoor ontstaat er vrijwel altijd een gezellige sfeer in de groep en voelen de reizigers zich snel 'allright' in de groep. Samen beleven ze een onvergetelijke vakantie”, besluit Izendooren.


Meer informatie

Vergelijkbare artikelen