FANtv-nl-logo-mobile

Venezuela als vakantieland

Columbus beschreef Venezuela als het paradijs op aarde. Dit land is een schitterende bestemming voor een prachtige vakantie.

venezuela-vakantie

Venezuela heeft veel te bieden, zoals de Angel Falls (de hoogste waterval ter wereld) de uitgestrekte Orinoco-Delta en de Gran Sabana-vlakte met de reusachtige tafelbergen, het stadje Mérida met de hoogste kabelbaan ter wereld, de palmbomen op de stranden van Santa Fé en de Andes met de hele hoge en besneeuwde toppen.


Het Zuid-Amerikaanse land heeft meer dan 40 nationale parken en een groot aanbod aan koloniale steden.

Zoals meer landen die tegen de Andes aanliggen, kent Venezuela een grote diversiteit aan landschappen, flora en fauna. Van eilanden met witte zandstranden tot wit besneeuwde bergen en van groene vlaktes tot regenwouden.

Het noorden van het land kent eindeloze stranden en eilanden waar een onvervalste strandvakantie tot de mogelijkheden behoort. Isla Margarita is een zeer bekende bestemming, waar meerdere directe vluchten uit Europa heengaan.

Het zuiden wordt daarentegen gekenmerkt door het landschap van de Gran Sabana (een hooglandschap met tafelbergen), watervallen, rivieren, dieren en oerwouden. Met als hoogtepunt de Salto Angel, de hoogste waterval ter wereld.

Andere locaties die zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen zijn Ciudad Bolívar en Los Rogues. Ciudad Bolívar is een stadje met een koloniale sfeer en gebouwen, een kade aan de rivier met terrasjes en pittoreske pleintjes.

Los Roques is een atol voor de kust van Caracas. De zee heeft hier een bijzondere lichtblauwe kleur. Het enige dorpje van dit atol heeft prachtige geschilderde huis. Als je van snorkelen en duiken houdt dan is dit een perfecte bestemming. 

Vergelijkbare artikelen