FANtv-nl-logo-mobile

Barbados, een echt paradijs

Barbados is een echt paradijsje voor zowel in de zomer als winter. Het eiland heeft alle ingrediënten voor een zonovergoten vakantie bij aardige mensen.

Door de ligging van Barbados is de Oostkust de eerste kust die het altijd roerige water van de Atlantische oceaan tegenkomt. Dit zorgt voor een spectaculair schouwspel van torenhoge golven die tegen de rotsen aanslaan. Deze kant van het eiland is dan ook niet de plek waar je als strandliefhebber moet zijn. Maar de natuur is er zó overweldigend mooi, dat het wél een bezoek waard is.

 

 

Ideaal decor
De westkust van Barbados wordt wel de 'Platinum Coast' genoemd. Koraalzand stranden en de Caribische zee met een aangename temperatuur maken dit deel van het eiland tot een ideaal decor voor een topvakantie. Je kunt hier eindeloos zwemmen, snorkelen, duiken, waterskiën, zeilen en surfen.

Britse kolonie
Barbados is een voormalig Britse kolonie. Dit zie je terug in zowel de architectuur als de cultuur.. Maar ondanks de Britse invloed is de West Indische cultuur goed merkbaar in het dagelijkse leven, het eten en de muziek. Een typisch lokaal gerecht is 'flying fish'. Vis vormt sowieso één van de hoofdingrediënten van de keuken van Barbados.

 

 

Favoriete drank
En als er maar iets te vieren valt gaan de flessen rum open, rum is namelijk de favoriete drank van de lokale bevolking. De wereldberoemde Mount Gay Rum wordt in Barbados gestookt. Een bezoekje aan het Mount Gay Rum Visitors Centre is absoluut de moeite waard.

Muziek en sport
Uiteraard is over het hele eiland regelmatig het geluid van steelbands of calypso te horen. Naast muziek is ook sport een populaire tijdbesteding. Typisch Britse sporten als Cricket en paardenraces zijn ongekend populair. De jaarlijkse cricket series, de Pro Surfing Championship en de Sandy Lane Goldcup paardenrace zorgen elk jaar weer voor enorm veel bezoekers en een feestelijke stemming op het hele eiland.

Comfortabel
Barbados ligt op slechts 8 uur vliegen van Londen Gatwick. Na een kleine onderbreking op dit prettige vliegveld na de korte vlucht vanuit Amsterdam stap je in het vliegtuig voor een comfortabele reis naar bestemming. Onderweg kun je lezen, films kijken of gewoon een beetje slapen.

Vergelijkbare artikelen