FANtv-nl-logo-mobile

Mexico, een prachtig vakantieland

Mexico is een veelzijdig vakantieland. Prachtige zandstranden, pittoreske dorpjes, uiteraard veel overblijfselen van oude beschavingen en uitgestrekte oerwouden.

Het landschap van Mexico is zeer gevarieerd. Het land kent woestijn, oerwoud, hooggebergte en moerassen. Daarnaast heeft het een zeer lange kustlijn met vele prachtige stranden.

Mexico heeft twee belangrijke seizoen:  De droge tijd, van oktober tot mei, en het regenseizoen van mei tot oktober. De buien vallen vaak in de namiddag. Deze zijn kort en hevig. De rest van de dag is het echter meestal zonnig en aangenaam.  

Mexico telt ruim 100 miljoen inwoners. De bevolking is over het algemeen zeer gastvrij en vriendelijk. Mexicanen spreken Spaans en in de toeristische gebieden kom je ook weg met Engels.  Mexico-Stad is de grootste stad van het land met ongeveer 22 miljoen inwoners. Andere grote steden zijn onder andere Guadalajara, Monterrey, Puebla, Toluca en Tijuana.

De miljoenen stad Mexico-Stad heeft veel te bieden. Het historische centrum ligt rondom het Zócalo met koloniale gebouwen en muurschilderingen van Diego Rivera. Tijdens je verblijf in deze stad mag een trip naar het ten noorden gelegen Teotihuacán niet ontbreken. In dit tempelcomplex vind je de enorme pyramides van de Zon en van de Maan.

 

 

Tijdens de pre-columbiaanse tijd was Mexico het gebied van beschavingen als de Mayas en de Azteken. Deze indrukwekkende histrorie van Mexico is terug te vinden in het hele land.

Een mooie plaats is Playa del Carmen en ligt in de buurt van Cancun, maar heeft nog echt de authentieke Mexicaanse uitstraling. Het stadje was vroeger een klein vissersplaatsje. Het is nu een vakantie-oord, maar heeft nog steeds het gezellige Mexicaanse sfeertje.

Mexico is niet alleen een land voor cultuurliefhebbers, maar leent zich ook uitstekend voor een strandvakantie. De kustgebieden zijn zeer geschikt voor een luie vakantie, maar er is ook genoeg te beleven op het gebied van watersport. Acapulco is één van de beroemdste badplaatsen en ligt zo'n 400 kilometer ten zuiden van Mexico-Stad aan de kust van de Stille Oceaan. Hier liggen mooie stranden en kan je in de avonduren storten in het uitgaansleven met vele restaurantjes en discotheken.

Cancun is ook een locatie waar je als strandliefhebber niet om heen kan. Cancun heeft een prachtig blauwe zee en schitterende witte stranden. Deze stad is groot en heeft vele winkel- en uitgaansmogelijkheden.

De omgeving van Cancun biedt echter meer dan een traditionele strandvakantie. In de buurt vind je de wereldberoemde ruines van de Mayacultuur, zoals Tulum en Chichén Itzá.

Ook voor natuurliefhebbers is dit een land een paradijs. Er komen meer dan 10000 soorten vogels voor en aan de kust vind je walvissen, zeeschildpadden en dolfijnen. Er bestaat de mogelijkheid om mee te gaan om een dolfijnenexcursies.

Tip: De beste en leukste reizen naar Mexico zijn te boeken via Mexico Online.

Tags: Mexico

Vergelijkbare artikelen