FANtv-nl-logo-mobile

Valsspelen met de Xploder

Door een Xploder aan je pc of Playstation 2 te koppelen kun je "hardwarematig" valsspelen met computergames.Lees verder
     

Iedereen die regelmatig computergames via internet speelt zal ze wel eens gebruiken: cheats! Dit zijn codes of toetscombinaties die je een level verder helpen, je extra wapens geven of je voorbij een moeilijk punt helpen terwijl je daar eigenlijk geen recht op hebt. 


Digitaal valsspelen dus! Niet helemaal eerlijk maar soms is het nodig om niet halverwege een spel muurvast komen te zitten of om het spelplezier te verhogen. Deze cheats kun je op internet vinden. Daarvoor bestaan complete websites die voor vrijwel alle spelletjes die er te koop zijn cheats tot hun beschikking hebben.


De echte hardcore gamer kan het ook professioneler aanpakken. Voor de Playstation 2 gamers is er bijvoorbeeld de Xploder V4 Pro uitgebracht. Dit is zonder meer het meest geavanceerde cheat-systeem wat er op de markt is. Het betreft een gadget die je op de PS2 kunt aansluiten. 36.000 cheats heeft het ding online voor bijna alle bekende PS2-games. De allernieuwste cheats kun je gewoon met de Xploder van internet downloaden. Zodoende ondersteunt het apparaat in feite nu al spelletjes die nog moeten uitkomen. 
Om deze nieuwste cheats van de website van de fabrikant te downloaden kun je de Xploder aan een PC koppelen met een meegeleverde usb-kabel. Ook kun je zo via internet savend games downloaden. Dit houdt in dat je tussentijds bewaarde spelletjes van anderen speelt. Zo kun je verder gaan waar een ander is gebleven, maar saved games worden ook vaak gebruikt om aan het begin van en nieuw level van start te gaan. 
De koppeling die je via de Xploder tussen PC en Playstation 2 tot stand brengt kan ook voor heel andere zaken gebruikt worden zo kun je bijvoorbeeld je eigen saved games bewaren op de harde schijf van de computer zodat je de memorycard van de PS2 kunt vrijhouden. Ook kan de Xploder dienst doen als memory manager en game accelerator.
Een Playstation 2 is ook als dvd-speler te gebruiken. De Xploder de plezierige bijkomstigheid dat het de PS2 regiocode-vrij maakt. Ook het "green screen" effect bij het bekijken van dvd's wordt opgeheven, wat de kwaliteit van de via P2 bekeken films veel beter maakt. Al met al is de Xploder veel meer dan alleen een handig hulpmiddel voor valsspelers. 

© FANtv.nl