FANtv-nl-logo-mobile

De trend is klassiek

De allernieuwste trends op interieurgebied laten een scala aan stijlvolle meubels, decoratieve stoffen, Perzische tapijten, kroonluchters en zilveren kandelaren de revue passeren.Genoeg om de klassieke sferen van weleer te doen herleven en jouw droomhuis tot een realiteit te maken. Het meest hippe interieur van dit moment is dan ook het 'nieuwe' klassiek. Een op-en-top vorstelijke stijl met een klein snufje Zuid-Amerikaanse glamour. Chique, ingetogen warme kleuren zijn favoriet en worden gecombineerd met rijke materialen. Jouw klassieke zitkamer, slaap- of eetkamer krijgt een hedendaagse uitstraling door een mix van romantische ronde vormen en strakke belijningen.Donkere tijden
Het creëren van een intieme, klassieke sfeer begint met de toepassing van de nieuwste trendkleuren. Donker is de leidraad met zwart, antraciet en donkerbruin als basis. Door te spelen met uiteenlopende glansgraden in het decoreren van wanden en vloeren krijg je decoratieve effecten waardoor de kamer tot leven komt.


Kies bijvoorbeeld voor een bruin-grijze muurverf met extra matte finish. Traditionele klassieke muurverven bevatten 30% meer kleurpigmenten waardoor een krijtachtige optiek ontstaat en er veel meer diepte in de kleur zit. Prachtig in combinatie met een muur die met een zwarte aflakverf in de glansgraden half glans of hoogglans is gedecoreerd. Houten planken, parket of laminaat in donkere houtsoorten zoals wengé, noten, palissander en donker gebeitst eiken, passen het beste in het nieuw klassiek woonbeeld. Ook donkergekleurde Belgisch hardstenen tegels of keramische tegels met dezelfde optiek geven een rustige basislook.


Vanzelfsprekend mag een rijk gedecoreerde kleed, zoals een Perzisch tapijt, niet ontbreken. Een grote vierkante salontafel is onmisbaar in de zitkamer en door te kiezen voor een helder glazen blad ontstaat een luchtig en ruimtelijk effect. Het dessin in het kleed is op deze manier ook nog eens in zijn geheel te bewonderen.Mix oud met nieuw
Het in één ruimte mixen van verschillende stijlen, het zogeheten eclecticisme, is op meubelgebied de belangrijkste tendens. Hierbij is het niet de bedoeling dat alle stijlen uit het verleden komen. Juist de ongedwongen mix van modern en antiek is van deze tijd.


Een gevaar van het mixen van oude en nieuwe stijlen is dat er een rommelig geheel ontstaat. Een garantie voor een weliswaar trendy maar ook mooi op elkaar afgestemd interieur is het kiezen van een aantal basis meubelstukken die uit een gecoördineerde collectie komen. De klassiek ingerichte kamer krijgt daardoor een hippe uitstraling.

© FANtv.nl