FANtv-nl-logo-mobile

Houd de planten in je tuin gezond

Wij mensen en dieren kunnen ziek worden, maar planten natuurlijk ook. De ziekte of de plaag bij een plant kun je over het algemeen goed herkennen aan een groeiachterstand, verwelking of een vergeling van de bladeren.Houd de planten in je tuin gezond

Wij mensen en dieren kunnen ziek worden, maar planten natuurlijk ook. De ziekte of de plaag bij een plant kun je over het algemeen goed herkennen aan een groeiachterstand, verwelking of een vergeling van de bladeren.


   


Ziekten kun je in principe zelf goed voorkomen. Als je je tuin gaat aanleggen is het belangrijk om vooraf al goed te bepalen waar je de planten gaat planten. Het is belangrijk om op de eigenschappen van de grond te letten. Is de grond droog of vochtig? Zitten er veel of weinig voedingstoffen in de grond? Zet de planten op een goede passende plaats waar veel zon is of juist veel schaduw. Dat hangt natuurlijk van de plant af. De Rododendron bijvoorbeeld zal goed groeien op een zure grond. Op een kalkrijke grond zal deze plant het niet goed doen en zal deze last krijgen van ziekten of plagen.


Planten hebben voldoende voedingstoffen nodig. Je kunt hiervoor mest gebruiken. Let er wel op hoeveel je gebruikt. Want teveel voedingsstoffen zorgen er namelijk voor dat de plant te lang wordt, met als gevolg dat de stengels van de plant afbreken.


Ziekten en plagen kun je niet altijd voorkomen of misschien ben je net te laat met het voorkomen daarvan. Dan kun je voor een biologisch bestrijdingsmiddel kiezen. Je hebt daarbij de keuze uit een bestrijdingsmiddel voor alleen bladluis of een middel dat zowel bladluis bestrijdt als insecten.

Vergelijkbare artikelen