FANtv-nl-logo-mobile

Weg met die mieren

Nu het warmer weer wordt komen de bekende zwarte beestjes tevoorschijn. Dan hebben we het natuurlijk over de mieren.

Je zou het misschien niet denken, maar mieren zijn buiten erg nuttig. Ze eten de schadelijke insecten en het afval in je tuin op. Binnen daarentegen zijn ze wat minder prettig, daar veroorzaken ze alleen maar bacteriën en dat moet je natuurlijk niet hebben. De mierennesten in je tuin kun je over het algemeen op je terras vinden. Mieren houden van warmte en bouwen daarom hun nest vaak onder de bestrating.

Mieren hoef dus in principe alleen binnen te verwijderen. Als je er buiten nog toch veel last hebt, dan kun je ze daar natuurlijk ook verwijderen. Hiervoor kun je een biologisch mierenpoeder gebruiken. Dit kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Mierenpoeder verstoort het oriëntatievermogen van de mieren. Ze raken de weg kwijt, ze verlaten het mierennest en de overlast verdwijnt.

Het poeder kun je strooien of gieten door er water bij te doen. Het voordeel van het gieten is dat je minder kans op verstuiving hebt. Het strooien of het gieten kun je het beste in de nestopeningen doen. Kun je deze niet vinden kies dan voor de looppaden.

 

Tags: mieren, ongedierte