FANtv-nl-logo-mobile

Border op kleur

Een border hoeft niet saai te worden. Met de juiste planten kun je een kleurrijke border maken. Welke planten kun je combineren en waar moeten ze staan?

border-tuin

Hier vind je de beschrijvingen van enkele mooie en populaire borderplanten. Welke kleuren geven ze en wanneer bloeien ze?

De Heuchera micrantha 'Palace Purple' heeft prachtig rood, paarsachtig blad en bloeit in juli en augustus met een wit bloemetje. Hij wordt meer gebruikt om zijn mooi rode blad dan om het witte bloemetje waar hij mee bloeit. Zet hem op en vochtige plek waar hij af en toe in de zon en af en toe in de schaduw staat. Uiteindelijk zal hij zo'n 50 cm hoog worden.

De Pennisetum setaceum 'Red Riding Hood' ofwel het lampenpoetsersgras, heeft dat prachtig rood gekleurde blad. Deze plant vormt een prachtige combinatie met de bovengenoemde Heuchera, dezelfde kleur maar een compleet andere vorm. Hij moet op een zonnige plek staan en wordt tussen de 30 en 60 cm hoog. Hij bloeit van juli tot en met oktober. Dus ook in het najaar nog volop genieten.

Het vetkruid Sedum 'Matrona' is een van de allergrootste van het geslacht Sedum. In omvang welteverstaan. Slakken zien geen brood in deze plant door de zoutzurige smaak van het vocht in het blad. Sedum vereist een humeuze grond, volle zon en op tijd water. In de loop van de seizoenen verkleurt de Sedum; hij gaat van lichtgroen in het voorjaar naar paarsrood in de zomer. In augustus bloeit hij met stervormig afgeplatte schermen met roze bloemen.

And last but not least: de Fuchsia magellanica. Hij vindt zijn oorsprong in Chili. De struik groeit van het hoge noorden tot ver in het zuiden van Zuid-Amerika. In deze streken kan de struik wel 5 meter hoog worden maar in ons land mag je blij zijn als hij 2 meter wordt. Plant deze vaste Fuchsia in de zon of halfschaduw, op voedzame vochtige grond

Al deze borderplanten zijn voordelig te koop bij de beste tuinwinkels.

Tags: planten, bloemen,, border