FANtv-nl-logo-mobile

De groentetuin is meer dan alleen zaaien

Groente uit de moestuin is erg lekker en heel gezond. Maar voordat de eerste groentes uit de grond komen, moet je eerst de grond geschikt maken.
Een groentetuin is niet een kwestie een stuk grond en zaaien. Voordat je kunt gaan zaaien, moet je de grond eerst voorzien van professionele organische mest voor groente.De meeste groenten zijn echte kalivreters. Krijgt een aardappel bijvoorbeeld te weinig kali dan wordt hij slap en blijft hij klein. Kalium versterkt namelijk de celwanden, die dus stevigheid geven.


Ook voor de bladgewassen zoals sla is deze uitgebalanceerde meststof de voeding om bijvoorbeeld rand, dan krijgt de sla bruine randjes, te voorkomen. Verder zorgt deze meststof voor een goede groei waardoor groenten minder bevattelijk worden voor ziekten. Aan deze meststof is ook magnesium toegevoegd voor diepgroene bladeren.


Je kunt het beste altijd organische meststoffen gebruiken. De voedingselementen in organische mest komen geleidelijk aan vrij. De plant kan dus over een langere periode, ongeveer 100 dagen, over voedsel beschikken. En het is puur natuur dus goed voor het milieu en voor jou want jij gaat het straks wel in je mond stoppen!


Meststoffen kun je voordelig via internet kopen bij Bakker, het grootste online tuincentrum van Europa.

Vergelijkbare artikelen