FANtv-nl-logo-mobile

Betrouwbare daktuin aanleggen

In de zomer geeft een groen dak verkoeling in huis en in de winter blijft de warmte binnen. Veel daken zijn geschikt voor lichte begroeiing.

Er zijn ook daken waar gerust een complete tuin op aangelegd kan worden. Handig voor als je drie hoog woont. Maar hoe krijg je nu zo'n mooie daktuin? Welke planten kun je gebruiken en waar moet je nog meer op letten? De dak- en gevelbegroeners van Groenkeur zijn specialisten in groen én in bouwtechnische zaken. Zij weten als geen ander welke plantsoorten geschikt zijn en zij geven jou de garantie dat je geen lekkage krijgt.Om zeker te zijn dat je met een gecertificeerd bedrijf werkt, heb je het keurmerk Groenkeur. De Stichting Groenkeur beheert het keurmerk met als doel om de kwaliteit van werk en vakmanschap in de groene sector te bewaken en te bevorderen. Alle Groenkeur gecertificeerde bedrijven hebben bewezen betrouwbaar en vakbekwaam te zijn. Het is een kwaliteitskeurmerk voor hoveniers, groenvoorzieners, boomverzorgers en dak- en gevelbegroeners.

Ondanks dat je werkt met een gecertificeerd bedrijf, kan het alsnog voorkomen dat er iets misgaat. Wat doe je in zo'n geval en wat kan Groenkeur voor je doen? Hoe goed een bedrijf zijn voorbereidingen ook heeft getroffen, een klacht of een geschil achteraf is nooit voor 100% uit te sluiten. Voor die ene keer dat er toch iets mis gaat bemiddelt Groenkeur.

Stichting Groenkeur registreert alle klachten van gecertificeerde hoveniers. Consumenten kunnen rekenen op bemiddeling en indien nodig kan de consument een beroep doen op een geschillencommissie. De klacht wordt ook doorgegeven aan de keurmeesters (certificerende instellingen). Zij kunnen bij de jaarlijkse herkeuring een project waar een klacht op is geweest aan een praktijkcontrole onderwerpen. Dan moet de hovenier kunnen aantonen dat een klacht daadwerkelijk is opgelost.

Meer informatie: Groenkeur.nl

Vergelijkbare artikelen