FANtv-nl-logo-mobile

Alles is mogelijk met betonsteen

Verhardingen zijn zo oud als de weg naar Rome. De Romeinen legden de allereerste verharde weg aan: de Via Appia. Hiervoor gebruikten ze vooral materiaal uit de omgeving, natuursteen dus.Je kunt dus tegenwoordig kiezen uit heel veel soorten stenen en tegels. Van duurzaam natuursteen tot beton. En met dat beton kunnen alle gewenste vormen en kleuren gemaakt worden. Zelfs tegels met een natuursteen-look: de rusticslate antraciet en zandgeel. Het is beton, maar door de rillige bovenkant ziet het eruit als natuursteen.


Alles is mogelijk
Met beton is echt van alles mogelijk. De nieuwe combinatie van een betonnen onderkant en een deklaag met natuurlijk granulaat is de Silverstar. Deze steen is verkrijgbaar in 40x40 cm en 40x60 cm. Groot dus! Maar dat is ook de trend. Naast de bekende maten (40x40, 50x50 of zelfs 100x100 cm) is er nu een nieuwe betontegel met de afmeting: 60x60 cm.


  


Strak of sierlijk
Behalve groot, is de tegel ook strak en verkrijgbaar in diverse kleuren of met een deklaag waarin schelpen verwerkt zijn. Nog unieker is de Exclugranda. Deze tegel wordt gemaakt in een zogenoemde gefrijndse en gebouchardeerde uitvoering. Je kunt kiezen of je de tegel met of zonder facetrand wilt. Die rand zorgt ervoor dat hij iets minder strak wordt, dus krijg je een iets sierlijker tegel.


Van binnen naar buiten
De trend is van binnen naar buiten. Dat is ook zo met de tegels met een ingestraalde print. Door deze tegels te combineren maak je heel gemakkelijk je eigen buitenkarpet, een loper of noem maar op.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl