FANtv-nl-logo-mobile

Een gezonde en sterke grasmat

Gras is één van de sterkte planten die er bestaan. Er wordt over gelopen, op gespeeld, je gaat er lekker op liggen zonnen en er wordt zelfs op gevoetbald. Gras is mooi, maar vergt wel wat onderhoud.Gras kan dus heel wat hebben, maar je moet zeker oppassen dat je je gazon niet verwaarloost. DCM heeft diverse producten voor het onderhoud van jouw grasmat.

Gazonstart
De eerste maaibeurt kan gebeuren als het gras vier tot zes centimeter hoog is, zo heeft het genoeg tijd gehad om te herstellen van de winter. Daarna is het verstandig om het gazon te bemesten, dit kun je doen met Gazonstart van DCM. Gras heeft ook voeding nodig en haalt dit uit meststof.


Gazonstart is een professionele meststof die zo is samengesteld dat het gras heel snel herstelt en bovendien voor een periode van zo'n honderd dagen genoeg voedsel heeft om goed te groeien. Je hebt dus binnen no time weer een sterke gezonde grasmat. Een groot voordeel van Gazonstart is, dat het geurloze korrels zijn.


GazonPur
Een veel voorkomt probleem bij gras is mos. Om dit te bestrijden moet je je gazon gaan bemesten met GazonPur. Mest zorgt ervoor dat je een sterke en gezonde grasmat krijgt. Heb je een grasmat die er niet zo gezond en sterk uitziet met kale plekken, dan zal mos juist toeslaan. Gebruik voor het bemesten van jouw grasmat GazonPur. Dit is een speciaal samengestelde organische meststof. Bovendien zit er extra veel kalium in en heeft het een indirecte werking tegen mos.


De meststof zorgt ervoor dat de grasmat niet alleen sterk, maar ook heel dicht op elkaar gaat groeien. Tegelijkertijd wordt het mos geel en gaat dood. Het dode mos kun je na een week of twee, drie kun je het weghalen door te verticuteren.Groen-kalk
Als je het mos hebt bestreden met GazonPur wil je het natuurlijk niet meer terughebben. Als je kalk gebruikt voorkom je dit. Mos groeit namelijk het liefst op een wat zure grond. In de loop der jaren zal de grond onder de grasmat (het gazon) steeds meer verzuren. Met kalk voorkom je dat verzuren van de grond en dus dat er mos gaat groeien.


Kortom: met mest zorg je voor sterk en gezond gras en met kalk voorkom je mos.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl