FANtv-nl-logo-mobile

Groene aanslag verwijderen: Huismiddeltjes

In de tuincentra zijn volop flessen te koop met vloeistoffen waarmee je groene aanslag kunt verwijderen van je terras, van tuinmeubelen, schuttingen of andere voorwerpen of materialen. Helaas zijn deze middeltjes vaak vrij duur.

Maar het kan veel goedkoper. Er zijn prima alternatieve manieren om de groene aanslag uit je tuin te verwijderen.

groene-aanslag

Azijn
Één van de meest effecte manieren om groene aanslag van een terras te verwijderen is met azijn. Een fles azijn uit de supermarkt is vele malen goedkoper dan een goede aanslagreiniger en nauwelijks minder effectief. Je kunt de azijn puur over de stenen met aanslag gooien maar je kunt het ook verdunnen met 1 liter water op 1 liter azijn. Je kunt eventueel een plantenspuit gebruiken om de azijn goed te verspreiden. laat de azijn goed intrekken. Spoel niet na, en doe deze klus ook niet net voor een regenbui.

Groene zeep en soda
Gooi 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep in 10 liter water. Giet vervolgens het water met een gieter over de stenen en laat de sop even inwerken. Hierna veeg je met een harde bezem het sop weg of spuit het terras af met een tuinslang.

Alleen groene zeep
Alleen groene zeep kan ook, alleen moet het dan langer intrekken. Wrijf de tegels in met groene zeep en laat het een nachtje intrekken. Het mag die nacht niet regenen. De volgende ochtend kun je de zeep met een bezem of tuinslang verwijderen.

Biotex
Water met biotex verwijdert ook groene aanslag. Gooi je sopje na het weken van kleding dus niet in de wasbak maar op je terras. Ook (niet al te vuil) afwaswater kun je zo eventueel hergebruiken.

Zand
Gebruik zand als schuurmiddel. Maak eerst een sopje met afwasmiddel en gooi deze over de tegels. Daarna gooi je zand over de natte tegels en ga je flink schrobben. Na afloop even afspoelen met water.

As
As uit de open haard kan ook als schuurmiddel worden gebruikt. Daarna goed naspoelen, maar dat doe je in dit geval vanzelf wel.

Zout en bleekwater
Zout en bleekwater zijn oude manieren om groene aanslag te verwijderen. Maar deze middelen zijn zeer milieuonvriendelijk en dus slecht voor je tuin. Niet doen! De bovenstaande middelen zijn zeker zo goed en veel minder belastend voor het milieu.

Hoge drukspuit
Ook de hoge drukspuit kun je in de strijd gooien, maar het effect van deze manier van schoonmaken is minder lang effectief. Het groen komt eerder terug. Bovendien maak je met een te krachtige straal gladde tegels ruw waardoor de groene aanslag zich makkelijker kan hechten.

Wat zijn jouw favoriete middeltjes tegen groene aanslag? Hieronder kun je het ons en de andere bezoekers van FAN.tv laten weten.

Tags: terras, schoonmaken