FANtv-nl-logo-mobile

De tuin in vakantietijd

De zomer is ook vakantietijd. Voor als je een tijdje op vakantie gaat, geven wij hier enkele handige tips om uw tuin voor te bereiden op je afwezigheid. Deze tips zijn afkomstig van de experts van Gardena. Gardena is een fabrikant van tuingereedschap van topkwaliteit.

gardena tuingereedschap

Hou de hagen in vorm
Om zeker te zijn dat hagen mooi en gelijkmatig groeien, moeten ze enkele keren per jaar gesnoeid worden. De beste snoeiperiode van uw hagen is in de late zomer of begin van de herfst en na de broedperiode van de vogels van maart tot juli.

Geef uw buxus een eigen vorm
Om de vorm van uw buxus te behouden, mag je ze in deze periode gaan bijsnoeien. Om perfecte en creatieve vormen te creëren kun je gebruik maken van zelfgemaakte kartonnen sjablonen.

Lavendel snoeien
Wanneer lavendel uitgebloeid is, moeten de planten tot ongeveer één derde worden ingesnoeid. Dit voorkomt dat de lavendelplant te veel energie verliest in het produceren van nieuwe zaadjes. Het jaar daarop ziet de lavendel er opnieuw prachtig uit!

Verwijder dode bloemen
Dode bloemen verwijderen heeft niet alleen een esthetische reden, maar bevordert de bloei van nieuwe bloemen. Zo kan de plant zich concentreren op nieuwe knoppen. Bovendien, zijn dode bloemen gevaarlijk voor ziektes en schimmels. Sommige bloemen hebben een tweede bloei in de herfst, nadat ze gesnoeid werden na de eerste bloei.

Eerste hulp bij zonnebloemen
Indien uw zonnebloemen het slechte weer niet hebben overleefd, is er nog hoop. Je kunt ze nog redden. Steek de gebroken stengel in een bamboestok en maak het vast met tape. Zo kan het water de bloem nog bereiken.

Zaai verse zaadjes op de vrijgekomen plaatsen
In augustus is de tuin normaal gezien al volledig in bloei. Sommige groenten kunnen echter zonder problemen nog worden gezaaid op de plaatsen die reeds zijn vrijgekomen. Je kunt nog radijzen, sla, rucola, winteruien en spinazie planten.

Struiken opsplitsen
Als uw struiken zwakker of kaal worden, is het tijd om ze een verjongingskuur te geven door ze op te splitsen. Augustus is hiervoor de ideale maand. Graaf de struik met een spade of een spitvork uit en verdeel de planten. De afzonderlijke delen moet minstens zo groot als een vuist zijn. Verwijder eveneens zieke of kale plekken. Herplant de struiken op een geschikte plaats zodat hij opnieuw kan bloeien.

Tip
Goed tuingereedschap nodig? Koop voordelig Gardena tuingereedschap bij Gardena by Fonq.

Tags: Tuingereedschap