FANtv-nl-logo-mobile

Tuinmeubelen in de winter

Wat doe je in de winter met je tuinmeubelen? Laat je deze gewoon staan waar ze staan of neem je maatregelen om je kostbare buitenmeubelen te beschermen? Hier geven we tips hoe je in de winter het best met je tuinmeubelen om kunt gaan.

tuinmeubelen-winter

Kunststof tuinmeubelen
Tuinmeubelen van kunststof kunnen in principe het hele jaar gewoon buiten blijven staan. Toch hebben ze in de winter wel te lijden van vocht en kou. Ook kunststof tuinmeubelen kunnen verkleuren en verweren. Om je kunststof tuinset mooi te houden kun je deze dus het best wel afdekken met een beschermhoes of binnen neerzetten.

Dit geldt ook voor de populaire wicker tuinmeubelen, wicker is immers ook een kunststof.

Hardhouten tuinmeubelen
Tuinmeubelen van hardhout zijn het makkelijkst in de winter. Deze kunnen namelijk blijven staan waar ze staan.

Aluminium en metalen tuinmeubelen
Dat geldt ook voor aluminium tuinmeubelen en metalen tuinmeubelen. Laat deze rustig het hele jaar buiten staan, dus ook in de winter. Let er bij metalen tuinmeubelen wel op dat de laklaag niet beschadigd is. Is dit het geval, werk het dan bij want anders gaat het metaal op die plek roesten bij vochtig weer.

Zacht houten tuinmeubelen
Tuinmeubelen van zachte houtsoorten als grenen en vurenhout moet je wel binnen zetten anders gaan ze rotten. Let op! Ook met een plastic beschermhoes gaat het hout gaan rotten of schimmelen. Je moet ze echt ergens overdekt neerzetten. Maar ook weer niet te warm en te droog want dan droogt het hout weer uit. Een overkapping, carpoort, schuur of garage volstaat prima.

Tuinmeubelen van rotan of bamboe
De beschermlaag van bamboe of rotan tuinmeubelen is meestal niet bestand tegen winterse omstandigheden. Je doet er dus verstandig aan ook deze tuinmeubelen binnen te zetten in de winter.

Tags: tuinmeubelen, winter