FANtv-nl-logo-mobile

Maak de tuin klaar voor de lente

Hoewel het nog geen lente is kun je al vast wat voorbereidingen treffen in de tuin. Hier wat tips voor de maand februari/begin maart.

Het gazon
Als de temperatuur wat hoger wordt kun je vast beginnen met het inzaaien van de kale plekken in het gras. Het gras heeft meestal wat te leiden gehad en nu wat graszaad op de kale plekken kan er voor zorgen dat de gras er aan het begin van de zomer weer mooi vol bij ligt. Kijk wel uit dat je zolang het 's nachts vriest niet te veel over het gras heenloopt.

Als de temperatuur gaat stijgen kun je de viltlaag die zich op het gazon heeft gevormd voorzichtig wegharken. Het gras krijgt dan de ruimte om te groeien. Door er met een prikker in de prikken kun je het gazon beluchten.

Kuipplanten
Ook kun je in de maand februari vast de kuipplanten verpotten. Vergeet de kuipplanten geen water te geven bij droog weer.

tuin voorbereiding lente

Snoeien
Fruitbomen mogen in februari al gesnoeid worden. Snoei ze zo dat het hart van de kroon voldoende licht krijgt. Ook de Clematis mag gesnoeid worden, maar kijk uit, alleen als ze nog geen knoppen hebben.

Bij veel planten en struiken is het verstandig om ze vroeg in het voorjaar te snoeien. Dan staan ze er aan het begin van de zomer mooi bij.

Kleur in de tuin
Wil je vast wat kleur in je tuin? Violen en primula's kunnen zelfs de februari-kou aan.

De vijver
Komt de watertemperatuur in de vijver boven de tien graden? Dan kun je voorzichtig beginnen met het voeren van de vissen in de vijver. Niet te veel, want voedselresten kunnen algen veroorzaken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl