FANtv-nl-logo-mobile

Het blauwe druifje

Het blauwe druifje stelt nooit teleur in het voorjaar. De blauwe bloemen verschijnen vaak al in maart, maar in april en begin mei bloeien ze in volle glorie en vrolijken je tuin of terras op.De bloemen worden ook wel Muscari of druifhyacint genoemd. Aan de naar muskus geurende bloemen dankt het blauwe druifje de naam Muscari. Van nature komen ze o.a. voor in de landen rond de Middellandse Zee, maar ook in ons klimaat voelen blauwe druifjes zich prima thuis. Ze zorgen in elke tuin voor een prachtig bruisend blauw accent. Voor de liefhebber bestaat er ook een witte variant van het 'blauwe' druifje, met witte bloemen. 


Balkon of terras
Ook eigenaars van een balkon of terras kunnen enthousiast aan de slag met bloembollen. Blauwe druifjes kunnen namelijk prima in potten, bakken en manden worden geplant. Zorg dat het overvloedig regenwater in de bak makkelijk weg kan lopen en leg op de bodem eerst wat potscherven.


Vul de bak met potgrond. Plant de bolletjes ca. tien cm diep. Geef de pot water en zet hem buiten op een beschut plekje op het balkon of op het terras. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten op de eerste tekenen van het voorjaar en dan... genieten maar!


Planten
Blauwe druifjes plant je in oktober of november en stellen weinig eisen aan de grond. Een plekje in de halfschaduw of zon is prima. De bolletjes worden ongeveer tien cm diep geplant. Zet ze eens in groepjes tussen vaste planten of combineer ze met andere bloembollen zoals narcissen en tulpen. Over het algemeen verwilderen blauwe druifjes makkelijk. Dat wil zeggen dat ze -eenmaal in het najaar geplant- elk voorjaar weer op die plek opbloeien. De verwilderde druifjes bloeien bijna twee weken eerder dan nieuw geplante blauwe druifjes!

Vergelijkbare artikelen