FANtv-nl-logo-mobile

Lente in huis met bolletjes-op-pot

Met bloembolletjes-op-pot haal je de lente in huis. Hyacinten, blauwe druifjes, narcissen of crocussen, ze zijn volop verkrijgbaar. Je koopt ze meestal in de knop en daarmee zijn het prachtige verrassingspakketjes. Na enige tijd komen de prachtigste bloemen tevoorschijn.

Thuis in huis
De keuze in bloeiende bloembollen in potten is groot. Wat dacht je van een rechthoekig bakje op de eettafel met laagbloeiende bolletjes zoals anemone blanda, sneeuwklokjes, blauwe druifjes en crocussen. Of een pot met hoge soorten in de woonkamer, zoals narcissen, tulpen, hyacinten of kievitsbloemen. Deze voorbodes van de lente voelen zich thuis in elk huis en staan overal mooi. Een extra leuk idee om te geven als vrienden net verhuisd zijn en het interieur nog kaal aan doet. Ook grappig bij de geboorte van een dochter of zoon: geef de kraamvisite een roze of blauw potje met een roze of blauwe hyacint! Dat is weer eens wat anders dan beschuit met muisjes.

Trend
Bloembolletjes in een pot mogen zich in een steeds grotere populariteit verheugen. Zeker de combinatie met een moderne pot is momenteel erg in trek. Het is natuurlijk ook erg leuk om te geven of krijgen als cadeau. Je kunt trouwens het hele jaar door genieten van bloembollen. In de winter en het voorjaar in huis, met bolletjes-op-pot. In de tuin of op het balkon als de lentebloeiers weer opkomen en in de zomer natuurlijk van de zomerbollen. Drie jaargetijden lang kleur en geur!   

Hyacint doet winter vergeten
De hyacint is een perfect voorbeeld van zo'n plant die de winter doet vergeten. De plant heeft nauwelijks verzorging nodig en is verkrijgbaar in het wit, blauw, roze en alle tussenliggende kleuren. In de tuincentra zijn momenteel veel verschillende soorten (bijna) bloeiende hyacinten te vinden.

De hyacint is ook goed toe te passen als snijbloem in een boeket. Snijd de stelen niet af voor de bloemen de vaas in gaan. Zo blijft de hyacint wel twee weken mooi.

Vergelijkbare artikelen