FANtv-nl-logo-mobile

Lekker lentegevoel

Als je in het najaar bent vergeten bollen te planten of er gewoon geen tijd voor had, dan kun je de vrolijkste bollen-op-pot ook kant-en-klaar kopen. Vrolijk zo je huis, balkon of terras op. We kijken hier naar bloeiende bloembollen en de mooiste combinaties.

    

Combinaties
De keuze in de bloeiende bloembollen in potten is bijna onbeperkt. Je kunt kiezen voor bloeiende bollen die vrij hoog worden, zoals narcissen, tulpen, hyacinten en kievitsbloemen. Maar er zijn ook lage soorten zoals anemonen, sneeuwvlokjes, irissen, blauwe druifjes en krokussen. Zet hoge soorten achteraan en de lage soorten ervoor. Zo'n variatie in hoogte geeft het geheel een extra levendig tintje. 

Lenteverrassing 
Bollen-op-pot zijn kleine, vrolijke verrassinkjes. In de winkel zit het grootste deel van de bolbloem nog veilig verstopt in de pot, maar wanneer je ze hebt gekocht, kunnen ze niet langer wachten om uit te komen. Het is bijzonder om te zien hoe de mooie bloem langzaam uit de bol tevoorschijn komt. En als de bloem gaat bloeien, verspreidt deze een heerlijke frisse lentegeur. Leuk om aan iemand cadeau te doen of natuurlijk om jezelf mee te verwennen. Zo'n vrolijke lenteverrassing is bij iedereen welkom!

Tags: bloemen,