FANtv-nl-logo-mobile

Voorjaar en kleur in de tuin

Echt herfst is het nog niet, maar de bladeren gaan toch werkelijk van de bomen vallen en de uitbundige kleuren gaan zo langzaam aan uit de tuin verdwijnen. Maar tuinieren is ook vooruit kijken. Daarom is het nu de tijd om de bloembollen in de grond te zetten, dan verrast de lente je straks met veel kleur!Bloembollen zijn er in alle soorten en maten. Vooral onder de voorjaarsbloeiers is er enorm veel keus. Kies de bollen eens op kleur. Je kunt hierbij denken aan heel veel verschillende kleuren bij elkaar, waarbij het ook verrassend is om eens te letten op bloemen met verschillende bloeihoogtes en zelfs verschillende bloeitijden.


Een bijzonder effect geeft het, als je bloembollen in een tint bijeen plant. Zo kan je kiezen voor verschillende witte tulpen; de 'gewone' tulp gecombineerd met een witte parkiettulp en een witte leliebladige tulp. Daartussen witte narcissen of allium maken het tot een heel bijzonder, sfeervol 'boeketje' in de tuin.


Ook prachig is het om de bloembollen zo te planten dat er kleurverloop is van wit naar geel naar oranje naar rood. Kies hierbij één soort voorjaarsbloeier, bijvoorbeeld de tulp. Het voorjaar zal je tegemoet spetteren.


Eén ding hebben al deze bloembollen gemeen; ze moeten in het najaar, nu dus, worden geplant. Nog voordat de vorst in de grond komt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl