FANtv-nl-logo-mobile

Leef je uit met vaste planten

Met vaste planten kun je je helemaal uitleven in eindeloze bordercombinaties met ongekende variatie in kleurnuances, bladvormen en texturen.

Sommige plantengeslachten zijn genetisch zo vol mogelijkheden gebleken dat kwekers er naar hartelust mee konden experimenteren. Met fantastische resultaten als gevolg, zoals bij de Atilbe. Deze pluimspirea's, die graag wat vochtig staan, vormen zo'n groot gezelschap dat ze wel moeten worden ondergebracht in grote groepen als de Arendsii's. Dit zijn forse planten met brede bloempluimen van wit tot rood.

 

 

Even sierlijk, maar fijner in de Simplicifolia Groep. Kies uit bloei van voorzomer tot ver in de herfst, verbaas je over de eindeloze tintvariatie en bladverschillen die er zijn. Ook ooievaarsbekken (Geranium) zijn er in enorme verscheidenheid. De bloemkleuren variëren van roze tot violet en warm blauw, uiteraard ook wit. Hoogtes lopen van 5 cm tot bijna 100 cm. Het zijn ijzersterke, karaktervolle planten

 

 

Hartlelies (Hosta) zijn in lila, roze en wit bloeiende bladplanten met pollen uiterst gevarieerd loof in alle tinten groen, geel, roomwit, grijs en blauw en combinaties daarvan. Imposante planten voor uiteenlopende standplaatsen. De Iris is enkele jaren terug zelfs verkozen tot Plant van het Jaar. Dat zegt ook alles over de ongekende veelzijdigheid van deze bloeiende juwelen met hun schitterende kleuren en bloemvormen.

Alle genoemde plantengroepen stellen eigen eisen qua verzorging. Daar zijn geen algemene regels voor te geven. Let op bezonning, bodemeisen en waterbehoefte. Vaste planten vragen over het algemeen weinig onderhoud. Soms is steun nodig.

Kijk bij de plantenwinkel voor alle informatie.

Tags: planten