FANtv-nl-logo-mobile

Trendy parasols

Parasols zijn er in alle maten, soorten, kleuren en kwaliteiten. De parasol werd al zo'n 3.000 jaar geleden door de Egyptenaren gebruikt om de farao's te beschermen tegen de zon.

parasol

In het westen werd de parasol pas na de 16e eeuw gebruikt. In die tijd was de parasol een statussymbool voor de rijken. Een blanke huid stond namelijk voor klasse en rijkdom. Het 'gewone' volk kreeg een door de zon getinte huid door het werken op het land of op zee. De adel wilde koste wat het kost de witte huid beschermen. Na al de jaren wordt de parasol nog steeds gebruikt als bescherming tegen de zon.

Garden Impressions is tegenwoordig één van de belangrijkste fabrikanten van goede parasols. Bij Garden Impressions is naast een breed assortiment aan trendy tuinmeubelen, de keus aan parasols en voetstukken minstens zo groot. Voor sfeervol in de tuin, op het terras of mee naar het strand, voor iedere gelegenheid is er wel een model.

Je kunt kiezen uit een standaard prikmodel in trendy kleuren, zoals blauw, groen en oranje. Wil je iets anders heel anders dan, kun je onder andere kiezen uit een wave parasol, parasol van hout of de Hawaii.

 De Hawaii is in diverse kleuren leverbaar zoals donker grijs, coconut, ecru of zwart. Ook het frame is er in diverse opties: platinum, brown en titanium. Het doek is van dik spun polyester waardoor het lang meegaat. Met een draaimechanisme is de parasol open te draaien, lekker eenvoudig. De parasol is op zijn draaimechanisme met voetbediening 360 graden draaibaar. Met de handreep aan de mast is de parasol in verschillende standen te zetten. Met deze parasol kun je dus altijd lekker beschut zitten!

Deze en andere parasols zijn voordelig te koop bij Garden Gallery en andere goede online winkels. Kijk bij de tuinwinkels voor meer informatie en prijzen.

 

Tags: tuinmeubelen, parasol, zonnen