FANtv-nl-logo-mobile

Relaxen in de hangmat

Waarin kun je nu lekkerder genieten van een zonnetje dan in een hangmat. Lekker lui en loom bungelen in de zon of in de schaduw.

Bij het merk Fatboy kun je naast een uitgebreid assortiment aan zitzakken ook terecht voor hangmatten. In de Headdemock hangmat kun je urenlang relaxen in de tuin of op het balkon. Eigenlijk hebben we het relaxen in een hangmat te danken aan Columbus.

 

 

1000 jaar geleden zijn de Maya indianen in Midden-Amerika begonnen met het maken en gebruiken van hangmatten. De bast van de Hamack boom ( hamaca is het Spaanse woord voor hangmat ) was het eerste materiaal waar hangmatten mee gemaakt werden.

Kort nadat Columbus de nieuwe wereld ontdekte, en met scheepsladingen vol kruiden en sieraden van Zuid-Amerika naar Europa voer, ontdekte hij ook dat de inwoners van de Bahamas hun siësta hoofdzakelijk in een hangmat doorbrachten. Columbus besloot een scheepslading hangmatten te vervoeren naar Europa. In de 19e eeuw werd in het Britse gevangeniswezen standaard gebruik gemaakt van hangmatten om zodoende ruimte te besparen in de slaapgedeelten van de gevangenen.

Op dit moment worden alleen al in Noord-Amerika tussen de 500.000 en 2.000.000 hangmatten per jaar verkocht aan ontspanning zoekende gebruikers. Wereldwijd word de hangmat dagelijks door naar schatting 100 miljoen mensen gebruikt waarbij Midden- en Zuid-Amerika de boventoon voeren.

Oorspronkelijk wordt een hangmat opgehangen tussen twee bomen of palen. Niet iedereen heeft twee bomen of palen in zijn of haar tuin. Geen probleem! De Fatboy hangmat is ook leverbaar met een standaard. De Headdemock hangmat is verkrijgbaar in trendy kleuren, zoals rood, taupe en lime groen.

Kijk voor meer informatie en prijzen op de website van Nonplusultra

Vergelijkbare artikelen