FANtv-nl-logo-mobile

Gemakstuinieren met bloembollen

Wanneer de tuin winterklaar is, verdwijnen de potten of staan maandenlang leeg. Vul de potten daarom in oktober of november met verschillende lagen bloembollen.Vanaf februari is het achtereenvolgens genieten van prachtige crocussen, hyacinten en tulpen. Plant er voor instant kleureffect heide of winterviolen bovenop. Een beetje positief lentegevoel kunnen we wel gebruiken nu de dagen weer korter worden. Bloembollen planten is eenvoudig en heeft prachtig resultaat. In een uurtje heb je aardig wat potten gevuld. Reken dus af met dat sombere najaar en plant nu de lente!Lasagne
Bloembollen die in de lente bloeien, zoals tulpen, narcissen en hyacinten worden al in de herfst geplant. Neem drie verschillende soorten bollen die in verschillende maanden bloeien. Dit staat vermeld op de verpakking. Doe wat bubbeltjesplastic tegen de wand van de pot en potscherven op de bodem. Strooi er wat aarde in en leg er de laatst bloeiende bloembollen op, bijvoorbeeld tulpen. Dek deze af met aarde en plant een tweede laag, zoals hyacinten. Dek ook deze af met aarde en plant daar nog eens crocusbolletjes bovenop. Bedek ze met aarde of plant er bijvoorbeeld eens bloeiende heide of winterviolen tussen, zodat je direct kleur in de potten hebt.


In de tuin
Ook in de borders of in het gazon mogen bloembollen niet ontbreken. Om het makkelijk te maken, zijn er bloembollen die je één keer plant en elk voorjaar weer bloeien zoals narcissen, blauwe druifjes, krokussen, sneeuwklokjes en sneeuwroem. Dat is pas gemakstuinieren; één keertje in het najaar planten en elk voorjaar opnieuw genieten! Plant deze 'verwilderings'bolletjes wat meer achterin de tuin en hou een aantal plekken dichtbij het huis voor eenjarige lentebloeiers zoals prachtige hyacinten, tulpen of keizerskronen. Zo hou je afwisseling en kleur. Zonder al te veel moeite. Dat is pas gemakstuinieren!

Vergelijkbare artikelen