FANtv-nl-logo-mobile

Australische invloeden in de tuin

Bij het land van 'down under' denk je aan kangeroes, boomerangs en Aboriginals. Deze Australische invloeden kunnen ook prima in de tuin.Ben je helemaal weg van Australië dan moet je zeker een keer naar het Aboriginal Art Museum in Utrecht. Dit is een hedendaags kunstmuseum waar schilderijen te zien zijn van Aboriginals. Prachtige doeken waarop de oorspronkelijke bewoners van Australië enerzijds de scheppingsverhalen van de voorouders verbeelden en anderzijds hoe zij hun land ervaren.Alle schilderijen zijn eigenlijk landkaarten van de omgeving waar ze vandaan komen. Hun werken getuigen van de sterke, religieuze verbondenheid met de grond waarop ze geboren zijn. Het uitbeelden van het landschap gebeurt door het gebruik van bekende grondvormen als cirkels, lijnen en punten.
Het is een ode aan hun land, waar zij deel van mogen uitmaken en waar ze tot behoren. Zo voelen Aboriginals dat. Veel rituelen zijn dan ook gebaseerd op de verering van natuurlijke elementen en de voorouderlijke krachten die zich daar bevinden.


In het museum vind je leuke souveniers, zoals boomerangs, tekeningen en beelden voor binnen, maar natuurlijk kan het ook prima in de tuin.  

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl