FANtv-nl-logo-mobile

Kies de juiste kerstboom

De kerst komt steeds dichterbij. Tijd voor het uitzoeken van een boom. Er zijn nogal wat verschillende kerstbomen dus welke ga je kiezen?

kerstboom kopen

Kunst of echt
De eerste keus is: ga je voor een echte boom of een kunstkerstboom? De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een kunstboom, vooral vanwege de voordelen. Je hoeft er bij een kunstboom niet bang te zijn dat de boom al kaal is voordat de kerstdagen aanbreken, geen vallende naalden meer en je bergt de boom makkelijk op om hem het jaar daarop weer op te tuigen. Naast groen zijn ze in trendy kleuren verkrijgbaar, zoals wit, roze en zwart, met of zonder lichtjes. En in verschillende modellen en hoogtes. 
Kijk hier voor alle informatie

Nordman Spar 
Toch zijn er ook nog genoeg mensen die kiezen voor een echte boom. Wil je een boom met of zonder kluit, fijnspar of blauwspar. De Nordman spar is een van de populairste kerstbomen.

Deze heeft een grove naald en houdt zijn naalden bijzonder lang vast, ideaal voor binnen. De Nordman spar heeft een mooie donkergroene kleur. De boom is verkrijgbaar in diverse hoogtes.

Nog meer soorten
Andere populaire bomen zijn de fijnspar, zilverspar of blauwspar. De blauwspar is een blauwgroene boom met harde naalden. De fijnspar is de meeste bekende en verkochte kerstboom. Hij heeft korte, stugge, stekelige naalden en groeit kegelvormig. Je kunt ze tot een lengte van tien meter krijgen, zowel met kluit als afgezaagd. Kortom, keus genoeg voor de kerst! Alle kerstbomen worden ingepakt in folie, zodat tijdens het transport deboom niet beschadigd en de auto niet vuil wordt.

TIPS:

  • Meet, voordat je op pad gaat, hoe hoog en breed de boom mag zijn. Houd hierbij rekening met de standaard en de piek.
  • Bedenk van te voren hoeveel geld je aan de boom wilt uitgeven. De bomen variëren in prijs. Ook een kluit kost meer dan een gezaagde boom.
  • Een boom met kluit zet je de rest van het jaar in de tuin. Daarnaast blijft een boom met kluit in huis langer mooi dan een gezaagde boom. Wanneer je de boom gaat uitzoeken let dan even op de kluit. Hoe groter de kluit, hoe meer kans dat hij het goed gaat overleven tot volgend jaar.

 

 

Tags: kerst, kerstboom