FANtv-nl-logo-mobile

Een balkon vol Spaanse zonnetjes

Het is voorjaar! De dagen zijn langer en de zon wint terrein. Hoogste tijd om het balkon weer zomerklaar te maken. Want dat is de plek waar we met mooi weer lekker leven en relaxen.

Kleurig bloeiende balkonplanten zijn bij het inrichten van je balkon onmisbaar. Dan denk je natuurlijk aan eenjarige zomerbloeiers zoals de geranium, lobelia en de fuchsia. Maar vergeet de Spaanse margriet niet, want deze mag zichzelf met recht een balkonplant noemen. Van deze vrolijke Spaanse zonnetjes krijg je direct de zomer in je bol!


Osteospermum
De Spaanse margriet komt -anders dan zijn naam doet vermoeden- oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en zijn officiële naam is 'Osteospermum'. Het is een hippe balkonplant met vrolijke bloemen die overal inzetbaar is. De bloemen lijken net kleine zonnetjes en hebben een heel zomerse uitstraling. Daarnaast kun je er heel gemakkelijk mee variëren want ze zijn er in veel verschillende bloemvormen en kleuren van crème, wit, geel, roze, oranje tot paars. Gebruik ze ook als bodembedekker voor extra kleur rondom kleine boompjes in grotere potten.

Tip
Voor veel éénjarige zomerbloeiers, en zo ook de Spaanse margriet, is het belangrijk om de uitgebloeide bloemetjes zo nu en dan te verwijderen. Anders vormt de plant zaad en dit kost zoveel energie dat het ten koste gaat van de bloei. Zo geniet je extra lang!

 

Vergelijkbare artikelen