FANtv-nl-logo-mobile

Spathiphyllum is 'desktopper'

Saai hè, zo'n kantoor! Naast stapels papieren en je computer valt er eigenlijk niet veel te beleven op je bureau. Vrolijk het eens op met een mooie plant! Neem bijvoorbeeld de Lepelplant.

Een plant op je bureau is niet alleen gezellig, je werk wordt er ook nog eens beter door. Het is onderzocht dat iedereen die langer dan vier uur per dag met een beeldscherm werkt, zich aantoonbaar prettiger voelt productiever is dankzij planten op de werkplek. Dat is één van de conclusies van jarenlang internationaal onderzoek op gebied van plant, mens, kantoor en omgeving. Een panel van deskundigen van onder meer TNO en Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) beoordeelden vijf luchtzuiverende planten. Daarvan is de Lepelplant (Spathiphyllum) enkele jaren geleden uitgeroepen tot Bureauplant van het Jaar.
Luchtzuiverende planten als de Arecapalm (Chrysalidocarpus), Dracaena, Lepelplant (Spathiphyllum), Mexicaanse dwergpalm (Chamaedorea) en Rhapis werden door de juryleden beoordeeld op diverse criteria waarvan het psychologisch effect op de beeldschermwerker en het luchtzuiverend vermogen van de plant, het meest belangrijk waren.

Positieve impuls 
Het unanieme oordeel van het deskundigenpanel luidde: ''De Spathiphyllum is voortreffelijk in staat schadelijke stoffen uit de lucht te halen terwijl hij door zijn natuurlijke uitstraling, bloeiwijze en dynamiek - de plant verandert steeds qua uiterlijk - de directe omgeving van de werkplek een positieve impuls geeft waardoor een ontspannen werksfeer wordt bevorderd. Daarnaast is de plant in veel verschillende formaten te verkrijgen, zodat hij behalve direct naast het beeldscherm ook op andere plekken op kantoor of thuis toegepast kan worden. Een absolute desktopper!"

Vergelijkbare artikelen