FANtv-nl-logo-mobile

De geurende narcis

Ze zijn er weer: narcissen, hyacinten, blauwe druifjes en tulpen! Deze vrolijke, kant en klare lentebodes in potjes fleuren tijdens de donkere wintermaanden huis en tuin helemaal op.
Ze zijn er in vele soorten, geuren en kleuren! Neem bijvoorbeeld de narcis 'Bridal Crown'. Deze heeft crème-witte bloemen met in het hart licht gele tinten. Het is een zogenaamde trosnarcis met gevulde bloemen. Ook de prettige zoete geur maakt haar tot een echte lentetopper. De narcis wordt ongeveer 30 tot 40 cm hoog en is prima in huis en tuin toe te passen. In een handomdraai heb je een vrolijke lentesfeer!
Lang leven
Wanneer de narcissen zijn uitgebloeid, plant de bollen dan voor een tweede leven in de tuin op een lichte, zonnige plek. Geef ze nog even de tijd geeft om helemaal af te sterven voor je de stelen eraf knipt, dan komen ze namelijk elk voorjaar vanzelf weer in bloei.


Uiteraard kun je de narcis 'Bridal Crown' ook direct na aankoop buiten op het terras zetten of in de tuin planten. Daar bloeien ze nog langer omdat de gemiddelde temperatuur buiten aanzienlijk lager is dan binnen.


Bovendien kan deze lentetopper, net als vele andere bloembolletjes op pot, prima tegen een paar graden vorst. Lente in de tuin vanaf januari? Met de narcis 'Bridal Crown' en andere bloeiende bolletjes op pot kan het.

Vergelijkbare artikelen