FANtv-nl-logo-mobile

Een bloemenzee in de lente

Als het meezit, kun je in het voorjaar lekker op het balkon of terras genieten van een mooi zonnetje. Met een struikmargriet, een vrolijke zomerbloeier, heb je vanaf het vroege voorjaar tot in september een ware bloemenzee.

Tuin 
De struikmargriet (Argyranthemum frutescens) bloeit in het wild op de Canarische eilanden en op Madeira, het bloemeneiland. Deze exotische plant is in ons land de laatste jaren sterk in populariteit gegroeid. Niet alleen vanwege de vrolijke bloemvorm en kleur maar ook de lange bloei is een belangrijke reden. Je kunt de struikmargriet bij de voordeur of op uw balkon of terras zetten. Wat veel mensen niet weten is dat de struikmargriet ook prima in de tuin kan worden geplant!

 

Verzorging 
Zorg dat de struikmargriet regelmatig water krijgt, zodat hij niet uitdroogt. De lange bloeiperiode vraagt veel voeding van de plant, daarom af en toe een beetje plantenvoeding geven. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen en knip de stengels met vergelend blad weg. Dan blijft de struikmargriet mooi doorbloeien. Bij (nacht)vorst niet vergeten om binnen te zetten of af te dekken!

Tags: planten, bloemen,, potplanten