FANtv-nl-logo-mobile

Veldbies: gewoon makkelijk

Siergrassen zijn in! Steeds meer worden ze toegepast in de tuin. Pas op, want voordat je het weet staat je hele tuin er vol mee. Maar gelukkig is de gewone veldbies goed in de hand te houden.

 

De gewone veldbies is een altijd groenblijvende plant met een bolvormige bovenkant. Hieraan zitten meerdere bloemen die van maart tot en met mei bloeien. Denk bij deze bloemen niet aan bontgekleurde bladeren, want ze zijn bruin en hebben de vorm van een ster. Terwijl andere siergrassen al snel gaan woekeren, groeit de veldbies heel rustig aan.

Veel soorten 
Je hebt heel veel verschillende soorten veldbiezen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze het fijn vinden in de schaduw. Als ze op vochtige grond staan, zullen ze goed groeien. Toch kun je de veldbies ook in de zon tegenkomen.

Komt ruim voor 
Daarom zie je de veldbies erg veel in Nederland. Alleen in Flevoland en het rivierengebied zul je goed moeten zoeken. Met klei kan de veldbies namelijk niet goed overweg. Maar niet alleen in Nederland vind je de plant, eigenlijk groeit hij over de hele wereld.

Niet hetzelfde als gras 
De plant is een goede bodembedekker en wordt wel eens aangezien voor gras. Maar toch zijn er een paar verschillen tussen deze planten. Veldbies hoeft namelijk niet gemaaid te worden. Ook kan gras gebruikt worden als veevoer (als hooi). Omdat de voedingswaarde van het siergras niet hoog is, is dat eigenlijk niet mogelijk bij veldbies. Het komt zelfs wel eens voor dat veldbies wordt gezien als onkruid.

 

Vergelijkbare artikelen