FANtv-nl-logo-mobile

De knallende Campanula

Het balkon of terras is een ideaal verlengstuk van je woning. Of het nu gaat om een piepklein balkonnetje of een enorm dakterras; deze extra vierkante meters woonplezier zijn te mooi om niet te benutten.

Met vrolijke zomerbloeiers, leuke potten en accessoires tover je deze 'buitenkamer' in mum van tijd om tot een waar vakantieparadijs, gewoon lekker thuis. Kies bijvoorbeeld voor knallende Campanula's! Dat is zes maanden lang genieten van heftige lila, paarse of witte bloemen!

 

 

Bloemrijk 
De Campanula Addenda is een ideale balkon- of terrasplant en verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: lila, paars en wit. De plant heeft opvallend gevormde bloemetjes en bloeit tot ver in het najaar. Zet wat verschillende potten bij elkaar met paarse Campanula's. Het resultaat is een knallende paarse bloemenzee! Doordat de bloemetjes aan lange ranken groeien kun je ze ook heel goed in hanging baskets toepassen. Een saaie muur krijgt zo een kleurrijk gordijn!

Verzorging
Campanula's vereisen geen intensieve verzorging en zijn oersterk. Zet ze op een zonnig plekje en geef regelmatig water. Denk er wel om dat de potten een drainagegat hebben, zodat overtollig (regen)water weg kan vloeien.

Tip
Voeg voor de beste bloei af en toe plantenvoeding aan het gietwater toe en verwijder de uitgebloeide bloemetjes.

 

 

Vergelijkbare artikelen