FANtv-nl-logo-mobile

Ruik meloenen in de tuin

Hou je van meloen? Dan is de Specerijstruik echt iets voor jou. Deze plant verspreid namelijk een geur die heel erg lijkt op die van meloenen.

In juni is het zover. De Specerijstruik (calycanthus) bloeit en de zoete geur van meloenen komt je tegemoet. Toch is het niet alleen de geur die de specerijstruik bijzonder maakt. De felrode bloemen dragen daar nog eens aan bij. Vooral in combinatie met de donkerbruine takken en de groene bladeren is de specerijstruik een erg bijzondere plant.

 

 

Of is het wijn
Kun je niet wachten tot de zomer om de meloengeur te ruiken? Knak dan eens een takje om. Als snel zal de zoete lucht naar je toe komen. Door het kruidige luchtje zou het ook kunnen dat je er de geur van wijn in herkent.

 

Vermeerderen
Wil je de specerijstruik trouwens vermeerderen? Je kunt dit doen door de wortels te scheuren of een takje om te buigen. Zorg dat deze tak permanent in contact is met de grond. Na een tijdje zal de tak uit zichzelf wortel schieten. Is dit gebeurd? Dan kun je het takje losknippen van de moederplant. Omdat de plant niet erg groot wordt (anderhalf tot drie meter hoog en tot twee meter breed) is hij uitermate geschikt voor in een kleine tuin. Snoeien is niet nodig, dit doe je alleen om hem in de juiste vorm te houden.

 

Zon
Om alles uit de Specerijstruik of het Meloenenboompje te halen zet je hem zo veel mogelijk in de zon. Daar houdt hij namelijk erg van. Een goede waterdoorlatende grond is trouwens ook geen overbodige luxe.

Vergelijkbare artikelen