FANtv-nl-logo-mobile

Improviseer een vijver

Buiten zitten. Lekker in de tuin, op het terras. De vijver is ook weer mooi. Maar wat als je die niet hebt?

Is je buitengevoel dan wel compleet? Geen nood, je maakt zo je eigen minivijver! Vul een grote schaal met water en leg er drijfplantjes in. Voor een decoratief effect leg je eventueel eerst wat mooie stenen op de bodem. Lekker makkelijk en zo gepiept!

Drijfplanten 
Drijfplanten drijven op het water. Ze worden niet geplant, maar gewoon op het water gelegd. Met hun lange wortels halen ze voedsel uit het water. Bekend zijn het mosselplantje (Pistia stratiotes) of het vlotvarentje (Salvinia natans) met opvallende groene bladvormen.

De waterhyacint (Eichhornia crassipes) geeft bovendien in warme zomers een prachtige, lila bloem. Je hoeft geen vijver in de tuin te hebben om te genieten van drijfplanten.

23501 improviseer een vijver

Tuinvijver 
De vijver is vaak een echte eye-catcher in de tuin met vissen, (drijf)planten en kikkers. Een plek waar van alles gebeurt! Om het water helder te houden zijn zuurstofplanten een must. Zeker als je vissen wilt houden.

Zorg dat dan minimaal een derde van het wateroppervlak bedekt is met planten. Hierdoor hebben vissen voldoende bescherming tegen de felle zon en eventuele belagers. Je kunt hiervoor prima drijfplantjes gebruiken, maar ook waterlelies en zuurstofplanten. Daarnaast is een goed filtersysteem aan te raden.

Tags: Vijver, terras