FANtv-nl-logo-mobile

Goudsbloem: geneeskracht, mooi en handig

Bloemen en planten zijn soms niet alleen maar bedoeld om mooi in de tuin te staan. Sommige planten hebben ook geneeskundige krachten. De goudsbloem is bijvoorbeeld zo'n plant.Goudsbloem zegt je misschien niet zoveel, maar calendula des te meer. Juist! Van de crème! Calendula is de Latijnse naam van de goudsbloem. En ja, de plant wordt ook gebruikt om een crème van te maken. Dit komt doordat de goudsbloem geneeskundige krachten bezit.Ontsmettend
Naast crème wordt de goudsbloem ook gebruikt om thee van te zetten. Heb je last van maagzweren? Drink even een kopje goudsbloemthee en je bent weer op de goede weg. Vroeger werd de bloem zelfs door veldhospitalen gebruikt. De goudsbloem heeft namelijk een ontsmettende werking.


Multifunctioneel
Enkel verstuikt? Of een brandwond? Leg gewoon een goudsbloem op de wond en je zult zien dat je wond na enige tijd minder wordt. Eigenlijk helpt de goudsbloem bijna overal tegen. Is je tandvlees ontstoken? Even gorgelen met een goudsbloemextract. Last van spataderen of voetschimmel? Even wat calendulazalf erop. Last van onhandelbaar haar? Vergeet die dure shampoo's. Gewoon goudsbloem erdoorheen!


  


Eetbaar
Ook het genezen van kloven, aderonsteking en acne zijn voor de geel tot oranje wonderplant een koud kunstje. Maar wist je dat je de goudsbloem ook kunt eten. De bladeren hebben wel een bittere smaak, maar juist daardoor zijn ze goed te gebruiken in salades. Of gebruik het in plaats van saffraan. Veel goedkoper en net zo lekker!


In de tuin
De goudsbloem bloeit van juni tot en met september en zaait zichzelf uit. De plant wordt niet heel hoog. Hoger dan vijftig centimeter wordt hij niet. En eigenlijk groeit hij op elke grond. De zon is wel erg belangrijk. Alleen als hij in de zon staat zal hij zijn bladeren helemaal spreiden. Is de zon weg, dan is de goudsbloem meteen niet zo mooi meer.Tegen mieren
Deze plant bezit niet alleen geneeskundige krachten en is erg mooi, hij is ook nog eens een goed mierenafschrikmiddel. Zet een pot met goudsbloemen op het terras en de mieren zullen zich spontaan terugtrekken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl