FANtv-nl-logo-mobile

Steeds meer tropisch regenwoud met FSC

Houtkap in het tropisch regenwoud is altijd een groot probleem geweest. Hierdoor verdwijnt een hoop natuur. Maar als er gekapt wordt onder het FSC-keurmerk, blijft het milieu gespaard. Er is nu al 750.000 hectare bos dat FSC-gecertificeerd is!Als je nagaat dat een hectare 10.000 vierkante meter is, dan wordt op een gebied van 7.500.000.000 vierkante meter rekening gehouden met de natuur. Dit enorme gebied is bereikt omdat er recent een bosgebied van ruim 450.000 hectare in Congo een FSC-keurmerk heeft gekregen.Duurzaam bosbeheer
In het bos komen veel bedreigde diersoorten voor, zoals de olifant en de gorilla. Doordat het FSC-keurmerk is toegekend, verplicht het hakbedrijf zich om deze dieren met rust te laten. Maar ook bijzondere planten moeten gespaard blijven. Een bos met een FSC-keurmerk staat voor duurzaam bosbeheer. Dit betekent ook dat er niet zomaar hele stukken bos gekapt kunnen worden. Voor elk gekapt stuk, moeten er nieuwe bomen worden geplant. Hierdoor moet er gefaseerd worden gekapt.


Werknemers
Houthakkers worden vaak erg slecht betaald, maar met het FSC-keurmerk wordt er ook aan hen gedacht. Zij krijgen een normaal gegarandeerd loon en hoeven niet meer onmenselijk lang door te werken.


Klik voor meer informatie over FSC naar dit artikel  

Vergelijkbare artikelen