FANtv-nl-logo-mobile

Boomhoroscoop: type bomen (deel 2)


Berk: een bescheiden rots in de branding


Een berk als vriend(in) is iemand van wie je op aan kunt. Hij is intelligent, beschikt over goede intuïtie en blijft bescheiden, zelfs als hij de top heeft bereikt. Ook houdt een berk niet veel van ophef; 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' zou zijn motto kunnen zijn. De berk is een echt familiemens en vertoeft het liefst in zijn eigen beschermde, vertrouwde wereldje, maar verliest anderen daarbij niet uit het oog. De berk kan goed met geld omgaan en kan goed adviseren in financiële aangelegenheden. Problemen worden meestal met diplomatie en raffinement opgelost. Als deze aanpak niet helpt dan kunnen zij echter ook zeer arrogant en autoritair uit de hoek komen.

Beuk: een geduldige doorzetter


Als beuk ben je vaak koning over je eigen domein. Rustig wacht je je kans af en in de schaduw van anderen bereid je je voor op wat gaat komen. Je hebt veel doorzettingsvermogen en geduld. Jouw tijd komt wel, daar ben je van overtuigd. Als het moment dan is aangebroken om voor het voetlicht te treden, ken je geen plankenkoorts. Met flair pik je je nieuwe rol op en daarmee oogst je veel applaus. Je wilt echter wel eens de lessen van het verleden vergeten, omdat je te veel bent gefixeerd op het heden en de toekomst. Je bent zeer ambitieus en je stelt zeer hoge eisen aan jezelf en aan anderen. Daarom lijk je soms wat zwaar op de hand. Omring je daarom met mensen met een natuurlijke vrolijkheid en helderheid. Spaar je lichamelijke krachten af en toe. want je hebt de neiging om te veel van jezelf te vragen.

Appelboom: een liefdevolle bemiddelaar


Je bent een geboren bemiddelaar, want je bent goed in het overbruggen van tegenstellingen. Aan de ene kant droom je van een mooiere en vreedzame wereld, maar aan de andere kant streef je naar het haalbare. Rede en gevoel gaan bij jou goed samen. Je bent tolerant, accepteert dat ieder mens zijn eigen weg gaat en helpt anderen graag. Af en toe ben je grillig, maar over het algemeen toch evenwichtig. Je bent open en het liefst onder de mensen. Bij verdriet word je soms passief, maar meestal vind je wel iemand anders die er erger aan toe is en door die persoon te helpen, kom je door je eigen moeilijke periode heen.


Als winterboom heb je grote ambitie en bereik je vaak een hoge positie. Je hebt een veelzijdige interesse en een grote geestelijke diepgang. Je bent enigszins introvert aangelegd en hebt een feilloos werkend onderbewustzijn. Zomerbomen hebben minder discipline, maar zijn de grootste bemiddelaars.


Als zomerboom kom je eerder met diplomatie dan met psychische kracht vooruit. Je beschikt daarbij over een bloeiende fantasie. Een sterk punt van alle appelbomen is dat zij in schijnbaar uitzichtloze situaties wegen en middelen vinden om bijzondere ideeën te verwezenlijken.

Spar: een kwetsbare kameleon


Onder de sparren vinden wij nogal eens extremen. Aan de ene kant komt bij dit type de typische solist voor, die niet veel van vriendschappen verwacht, maar wel onder de moeilijkste omstandigheden tot de grootste prestaties komt. Aan de andere kant zien wij sparren die zich zoveel mogelijk aan hun omgeving aanpassen om niet op te vallen. Over het algemeen ben je gesloten en kwetsbaar. Je neigt naar een conservatieve levensopvatting en bent niet vies van geld en macht.


De winterspar is meer de solist, die zichzelf van alles ontzegt om zijn doel te bereiken.


De zomerspar voelt zich het best thuis tussen zijn soortgenoten en is eerder geneigd zich aan te passen. Als zomerspar zoek je in de eerste plaats vertrouwen en veiligheid in deze wereld. Maar zoek die dingen nu eens in jezelf, dan kun je net als de winterspar op de berghellingen grote hoogten bereiken. Sparren moeten in de liefde een partner vinden die de juiste dosering van blijmoedigheid, temperament en inlevingsvermogen heeft, wil een relatie kunnen gedijen. Pas als je als spar genoeg zelfvertrouwen hebt, laatje je masker vallen en word je een vriend op wie men kan bouwen.

Iep: een coöperatieve individualist


Aan de ene kant ben je individualistisch, aan de andere kant ben je solidair met je medemens. Je hebt een rotsvast vertrouwen in de mensen houdt van creatieve types die niet meteen in een hokje zijn te plaatsen. Omdat je je eigen weg volgt en niet achter de massa aanloopt, kom je soms wat zonderling over. Blijf trouw aan je eigen positieve gedachten en gevoelens en bedenk dat zonder enige magie niets lukt. Op school moeten iepen in hun eigen tempo kunnen leren. Zij hebben een helder verstand en met de juiste begeleiding behalen zij uitstekende resultaten. In een relatie kijkje als iep lang de kat uit de boom. Zeg je eenmaal ja tegen iemand, dan blijf je die ook trouw tot in de dood. In de liefde uit je je niet gemakkelijk.


De zomeriep heeft een grote kunstzinnige aanleg en veel kunstenaars hebben de iep dan ook als levensboom.

Cipres: een onafhankelijke knokker


Je bent dol op zon en licht en hebt grote behoefte aan onafhankelijkheid. Wel wil je graag weten wat. de zin van het leven is en geloof je heilig in reïncarnatie. Met enorme vechtlust probeer je kennis en vrijheid te verkrijgen. Bij deze speurtocht incasseer je grote tegenslagen, maar je kunt goed relativeren en je laat je niet uit het veld slaan.


De wintercipres is tamelijk gereserveerd en houdt graag enige persoonlijke afstand. Hij heeft iets ambivalents. Aan de ene kant is hij conservatief, aan de andere kant wil hij steeds nieuwe dingen uitproberen. Sport is een goede uitlaatklep voor zijn overtollige lichaamsenergie. Als de cipres iets in zijn hoofd heeft gezet, dan wil hij dit koste wat het kost uitvoeren.


De zomercipres is veel milder.

Ceder: een vastberaden solist


Vooral winterceders volgen de door hen uitgestippelde weg zeer vastberaden en blijven trouw aan hun eigen overtuiging. Eenzaam zitten zij op hun commandopost en denken slechts aan hun taak, waarbij zij eigenbelang veel minder belangrijk vinden. Door hun buitengewone uitstraling en innerlijke kracht bereiken zij meestal hun doel.


Zomerceders zijn iets bescheidener. Hoewel zij ook de massa willen ontstijgen, beseffen zij toch dat zij niet alleen op de wereld zijn. Ceders trouwen meestal laat na alle voor- en nadelen van een partner te hebben geëvalueerd.

Wilg: een flexibele durfal


Je bent zeer flexibel en tolerant. Je voelt je zowel bij een koningin als een zwerver thuis. Dromen zijn voor jou net zo belangrijk als rationele zaken. Op het eerste gezicht gewone dingen kunnen jou soms in vervoering brengen. Je bent een echt natuurmens en in de natuur kun je alle ellende en eenzaamheid snel vergeten. Je hebt een groot inlevingsvermogen en je bent niet bang voor de dood. Je neemt soms veel risico. maar onder extreme omstandigheden bewaar je je kalmte. Praktisch ingestelde wilgen doen soms grote ontdekkingen, waarmee zij hun dromen realiseren. Je beschikt over veel lichamelijke energie, die door de juiste begeleiding in goede banen moet worden geleid. Als wilg word je meestal gewaardeerd als vriend en collega.


Maart-wilgen maken vaak handig gebruik van hun aangename uiterlijk.


September-wilgen worden gekenmerkt door een messcherp analytisch denken. Soms bestempelt dit hen tot betweters.

Den: een wijze practicus


De den is in potentie ijverig, intelligent, behulpzaam, vriendelijk en praktisch.


De februari-den neigt echter iets te veel naar passiviteit en goedmoedigheid, waardoor hij zijn talenten niet optimaal gebruikt. Op dit punt moet hij van tijd tot tijd worden gecorrigeerd.


De zomerden is veel praktischer ingesteld en slaagt er eerder in om een juiste balans te vinden tussen gevoel en verstand. Door hun rechtschapen houding zijn dennen over het algemeen voorbeeldige meerderen. Werknemers hebben bij dennenbazen duidelijk het gevoel dat er ook rekening wordt gehouden met hun belangen.

Linde: een creatieve dromer


Je houdt van dromen, want je hebt een levendige fantasie. Ook ben je heel creatief en breng je vaak anderen op nieuwe ideeën. Tegelijk ben je kwetsbaar en dat maakt je vertederend. Was er maar niet die harde werkelijkheid, want je blijft graag de wereld zien door de wondermooie bril van je dromen.


Dat geldt vooral voor lentelindes. Met hen moet vanaf hun jeugd zorgvuldig worden omgegaan.


Als septemberlinde ben je een stuk aardser. Zij koppelen fantasie en creativiteit aan koel verstand en nuchter intellect. In tegenstelling tot de voorjaarslinde ben je meestal niet erg bescheiden. Ook wil je graag in alles het laatste woord hebben.

Olijf: een goede vriend


Als kind ben je erg veranderlijk en heb je de neiging om je af te zonderen - daarom heb je veel begrip en ondersteuning nodig. Je moet je vooral over alles en iedereen kunnen uitlaten. Met de juiste begeleiding word je op volwassen leeftijd een echte vriend voor anderen. Je houdt dan van harmonie, echtvaardigheid en schoonheid. Belangeloos dien je de gemeenschap. Daarbij is niets je te veel. Je hebt een groot aanpassingsvermogen. Om anderen ter wille te zijn doe je soms te gauw concessies. Daardoor word je soms afgeleid van je eigen weg. Denk eens wat vaker aan je eigen belang en wees niet zo bang de sympathie van anderen te verliezen. Door je kameleonachtig gedrag kun je je ware karakter soms zo goed maskeren dat bekenden zich enorm in jou kunnen vergissen.

Vergelijkbare artikelen